Presa franceză surprinde prin elogiile pe care le aduce Laurei Codruța Kovesi, într-un articol în care susține că este peste procurorul francez în cursa pentru Parchetul European. „Germania și Franța, care au decorat-o ca și cavaler al legiunii de onoare în 2016 pe Laura Kovesi, sunt chiar gata să o susțină, unii numind-o „predestinată” pentru această nouă funcție. Kovesi este favorită în fața procurorului francez”, scriu jurnaliștii de la La Croix.

Aceștia vorbesc despre CV-ul lui Kovesi și despre misiunea Parchetului European.

„Procurorul Laura Kovesi din România s-a alăturat trioului de finaliști care ar putea obține postul de procuror șef al viitoarei Procuraturi Europene, un organism care va trebui să lupte împotriva criminalității financiare transfrontaliere care aduce atingere intereselor UE, ce va deveni operațională de la sfârșitul anului 2020.

Fostul Procuror General al Romaniei, din 2006 pana in 2012, apoi șeful Direcției Naționale Anti-Corupție (DNA), din 2013 până în 2018, Kovesi  a candidat pentru această funcție pe cont propriu.

Contracandidații ei sunt François Bohnert, actualul procuror general din Reims și germanul Andrés Ritter”, scriu jurnaliștii de la La Croix.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.