Andrei Caramitru, consilerul președintelui USR, scrie pe Facebook  că la PSD „Disperarea e mare și ura față de Dragnea și mai și.”

Am vorbit recent cu cineva apropiat de cercurile PSD-iste. Disperarea e mare și la ei și ura față de Dragnea și mai și. Nu e de mirare ca au explodat contra lui in CEX și chiar susținătorii lor din justiție sunt revoltați . De ce ?

Promisiunea a fost de aministie măcar parțială și – după – mulți ar fi acceptat chiar o aliniere a legislației la normele europene (faimosul “moment t0”)
De ce? Pentru ca sunt toți penali, evident. Dar nu asta e singura problema principală – mai e și șantajul între ei. Pentru că – toți fiind legati unii de alții prin afaceri din trecut – nimeni nu e de fapt liber. Toți sunt șantajabili de sistem și de cei care sunt la butoane în orice moment. Prin amnistie – ei sperau sa scape nu doar de riscul de pușcărie ci și de șantajul continuu și din ce in ce mai agresiv
Dragnea prin Tudorel le-a dat de fapt fructul otrăvit. O justiție controlată total de un om înseamnă că șantajul creste la cote inimaginabile și riscul pentru PSD-isti devine mult mai mare. Ei au probleme penale de fapt, nu noi – și acum pot fi aruncați in pușcărie oricând de Dragnea dacă nu sunt obedienți, dacă nu își cedează afacerile către clanul Dragnea sau dacă cineva mai apropiat de el vrea sa le ia locul. Toți știu cum funcționa de exemplu sistemul lui Stalin – care aresta sute de șefi ai Partidului anual, de multe ori fără nici un motiv, doar ca să controleze prin teroare absoluta subalternii.
Majoritatea din PSD – rațional vorbind – ar prefera față de situația de acum chiar un DNA independent (pentru că măcar aveau protecția legii și prezumția de nevinovăție – acum nici astea nu mai există).
Eu cred ca de aici de fapt îi va veni lui Dragnea pieirea. Nu e destul de puternic pentru o asemenea măsura. Sunt prea multi in PSD care îl urăsc sau care nu accepta sa riște personal atât de mult. Și nu mai are nici o putere in parlament – a pierdut clar majoritatea in Camera Deputatilor (de exemplu in sesiunea asta doar o singura lege – minoră – e pusă pe ordinea de zi, pentru ca nu vrea sa riște să se expună la un vot).

Așa că – probabilitatea să scăpăm de Dragnea e departe de a fi 0. Trebuie să luptăm ACUM inclusiv prin proteste – pentru ca Dragnea nu și-a consolidat încă puterea în justiție. Peste o lună poate fi însă deja prea târziu . Veniți toți Duminica la manifestații . Devine esențial !!!!!!!”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

(Colaj foto de Elena Ioniță)

Image may contain: 1 person, closeup

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.