Home international J. Stoltenberg: NATO trebuie să crească producţia de arme în 2023. Pentru artilerie avem nevoie de o enormă cantitate de muniţie

J. Stoltenberg: NATO trebuie să crească producţia de arme în 2023. Pentru artilerie avem nevoie de o enormă cantitate de muniţie

by George Avram

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a declarat într-un interviu pentru BBC că în contextul războiului, producția de arme trebuie să crească în 2023.

Stoltenberg spune că NATO trebuie să crească producţia de arme în contextul în care războiul din Ucraina se prelungeşte, deoarece Kievul are nevoie din ce în ce mai multe materiale militare.

„De exemplu, pentru artilerie avem nevoie de o enormă cantitate de muniţie, avem nevoie de piese de schimb”, a declarat şeful NATO.

„Trebuie să accelerăm producţia şi este exact ceea ce fac aliaţii”, cu atât mai mut cu cât NATO trebuie să fie pregătită să sprijine Ucraina pe termen lung, a adăugat el.

Potrivit unor surse militare, NATO nu era pregătit pentru un război clasic, motiv pentru care se pregătește un plan de relansare a industriei militare în mai multe țări europene.

„Ceea ce am văzut este că Rusia nu dă semne că renunţă la scopul său general de a prelua controlul asupra Ucrainei. Forţele ucrainene au avut prim-planul timp de mai multe luni, dar ştim de asemenea că Rusia a mobilizat multe forţe, multe dintre ele sunt instruite acum”, a mai spus Stoltenberg.

 

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.