Home Lifestyle Ghid pentru cele 5 cartiere ale orașului New York/ Mâncare, cultură, film și picnit

Ghid pentru cele 5 cartiere ale orașului New York/ Mâncare, cultură, film și picnit

by Ana Barb

Orașul New York cuprinde cinci cartiere distincte – Manhattan, Queens, Brooklyn, Bronx și Staten Island – care au fiecare președinți și guvern local. Cele cinci cartiere din Big Apple se laudă, de asemenea, cu propria lor moștenire culturală unică, iar diferențele dintre diferitele cartiere din fiecare cartier sunt ceea ce face din New York un oraș atât de fascinant pentru mulți, relatează jurnaliștii de la dailypassport.

Staten Island

Dintre cele cinci cartiere ale orașului New York, Staten Island este de departe cel mai puțin populat, cu puțin sub 500.000 dintre cei peste 8 milioane de oameni cât numără orașul. Dar, în ciuda populației sale relativ mici, Staten Island este al treilea cartier ca mărime după suprafața de teren. Staten Island găzduiește 170 de parcuri uriașe. Un nou parc – cel mai mare care a fost dezvoltat în oraș în peste 100 de ani – numit Freshkills Park este construit pe locul care a servit cândva drept cel mai mare depozit de deșeuri din lume. Când toate fazele de construcție vor fi în cele din urmă finalizate în 2036, acesta va fi de aproape trei ori mai mare decât Central Park din Manhattan. Staten Island găzduiește, de asemenea, instituții culturale inspirate din locații din întreaga lume, inclusiv New York Chinese Scholar’s Garden, care se bazează pe grădinile din epoca dinastiei Ming și este una dintre cele două grădini chinezești clasice autentice în aer liber din SUA. Muzeul Jacques Marchais of Tibetan Art prezintă artă din Tibet, Mongolia și China în clădirile sale din piatră, care sunt concepute pentru a imita mănăstirile budiste de munte.

Cu toate acestea, nicio excursie la Staten Island nu este completă fără o excursie la bordul faimosului feribot Staten Island. Aceste nave de navetiști circulă între Staten Island și Lower Manhattan 24 de ore pe zi. Feribotul este una dintre experiențele cu adevărat gratuite ale orașului New York, care duce pasagerii de-a lungul pitorescului Port New York, pe lângă maiestuoasa Statuie a Libertății.

Bronxul

Bronx se învecinează cu comitatul Westchester la capătul cel mai nordic al orașului New York. Aproximativ 1,4 milioane de new-yorkezi, iar un sfert din Bronx este acoperit de parcuri, ceea ce îl face cel mai verde cartier din New York.

De la Pelham Bay Park la Van Cortlandt Park – cel din urmă găzduiește primul teren de golf municipal public din Statele Unite, care a fost deschis în 1895 – Bronxul nu duce lipsă de trasee de drumeții, gropi de pescuit și alte evadări naturale în interiorul oraș. Bronxul găzduiește, de asemenea, Grădina Botanică din New York, care găzduiește plante istorice, cum ar fi un arbore de iarnă japonez și un arbore de lalele colonar plantat în 1895.

Pentru alte atracții culturale, Bronx este locul unde veți găsi Yankee Stadium, gazda echipei de baseball New York Yankees, de 27 de ori campioană mondială. Actualul stadion a fost construit în 2009 și este situat vizavi de Heritage Field, construit pe locul în care au jucat cândva legende de baseball precum Babe Ruth și Mickey Mantle.

Iubitorii de mâncare din Bronx se pot bucura de bucătăria italiană pe străzile de pe Arthur Avenue. A nu fi confundat cu Mica Italie din centrul Manhattanului, Arthur Avenue are origini care datează încă din anii 1700, când zona era gazda unei companii de tutun. În secolul al XX-lea, imigranții italieni au început să migreze în cartier, transformându-l într-un loc de vizitat dacă îți dorești mâncare italiană autentică și delicioasă. Această reputație persistă și astăzi în instituțiile culinare locale, cum ar fi Teitel Brothers – care și-a deschis porțile în 1915 – și Casa Della Mozzarella – unde vă puteți bucura de mozzarella proaspătă strânsă manual.

Brooklyn

Dacă Brooklyn ar fi propriul oraș, ar fi al treilea oraș ca mărime din America, deoarece locuitorii săi de peste 2,7 milioane, similar cu Chicago, Illinois. Acest cartier istoric este, de asemenea, o mecca culturală, cu cel mai vechi sistem de biblioteci publice din New York City, precum și Academia de Muzică din Brooklyn, cel mai vechi centru de arte spectacolului din SUA, înființat în 1861. Mai găsești plaje precum Brighton Beach și Coney Island, cea din urmă găzduiește faimosul roller coaster Cyclone.

Brooklyn găzduiește, de asemenea, Prospect Park, un spațiu verde deschis în 1867. La acea vreme, Prospect Park a costat 9,9 milioane de dolari pentru a construi, echivalentul a aproximativ 205 de milioane de dolari în prezent. Dar investiția a dat roade: Prospect Park a fost mult timp un punct culminant al cartierului – în special printre cei care fac picnic, deoarece era ilegal să faci așa ceva în Central Park din Manhattan în secolul al XIX-lea. Este, de asemenea, o locație populară de filmare pentru filme de la Hollywood, inclusiv Sophie’s Choice, Wolf of Wall Street și As Good As It Gets.

Queens

Queens este cel mai mare cartier din New York după suprafață. Cu puțin peste 2,4 milioane de locuitori care numesc cartierul acasă, Queens este un amestec de culturi de imigranți, cu comunități semnificative chineze, indiene și din Orientul Mijlociu (printre multe altele) care vorbesc aproape 150 de limbi diferite.

Multe evenimente istorice au avut loc în Queens, inclusiv primul drum din lume asfaltat exclusiv pentru mașini, creat în 1908 în cartierul Hollis Hills.

Queens găzduiește, de asemenea, New York Mets și turneul anual de tenis U.S. Open, ale cărui finale au loc pe Arthur Ashe Stadium din Flushing.

În plus, cartierul a servit ca un centru al scenei de jazz înfloritoare din anii 1940. Artiști precum Louis Armstrong – al cărui muzeu Louis Armstrong House este situat în cartierul Corona – și Ella Fitzgerald s-au mutat în Queens pentru a scăpa de segregarea dintre cluburile de muzică din alte părți ale orașului la acea vreme.

Manhattan

Manhattan este cel mai mic cartier din New York după suprafață. Dar ceea deosebește cu adevărat Manhattan de alte cartiere este densitatea sa populației – găzduiește 1,63 milioane de oameni și este, de asemenea, cel mai dens din SUA. Cartierul găzduiește zgârie-nori emblematici, cum ar fi Empire State Building, One World Trade Center  și Central Park Tower – un complex rezidențial care planează deasupra spațiului verde de 840 de acri omonim. Manhattan găzduiește, de asemenea, instituții culturale legendare, cum ar fi Muzeul Metropolitan de Artă și Muzeul de Artă Modernă. În vârful nordic al Manhattanului se află Cloisters, singurul muzeu al Americii dedicat exclusiv artei și arhitecturii din Evul Mediu.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.