Home Arta Galeria Campana – Luvru, după doi ani de restaurări, este deschisă complet publicului

Galeria Campana – Luvru, după doi ani de restaurări, este deschisă complet publicului

by Ana Barb

Din această vară, după doi ani în care sălile Galeriei Campana, din cadrul Muzeului Luvru, au fost restaurate, ele s-au deschis publicului și pun în evidență colecția remarcabilă de antichități grecești pe care le găzduiesc.

Galeria Campana, numită și „galeria de pe malul apei”, este dedicată vazei grecești. Își datorează numele marchizului Campana (1809-1880), a cărui colecție, una dintre cele mai proeminente din Europa secolului al XIX-lea, a fost achiziționată în mare parte de Napoleon al III-lea în 1861.

Inaugurat în 1863 pentru a găzdui vasele și teracota Muzeului Napoléon, a făcut din Luvru cel mai bogat muzeu din lume în domeniul ceramicii antice.

Campana este astăzi spațiul expozițional privilegiat pentru ceramica greacă de la Muzeul Luvru.

De-a lungul anilor, expozițiile intensive, luminile, fluctuațiile de umiditate și temperatura, precum și trecerea timpului au lăsat urme semnificative asupra artefactelor expuse. Multe dintre piese au suferit deteriorări, iar restaurarea lor a devenit o necesitate imperioasă pentru a păstra patrimoniul cultural în integritatea sa.

Decorațiunile și tavanele pictate, care au făcut recent obiectul unei campanii de întreținere, sunt rezultatul muncii echipelor Muzeului Luvru, restauratori experimentați, arhitect, scenograf, mediator și grafician, și a unui program dezvoltat de Anne Coulié, curator în cadrul Departamentului de Antichități Grecești, Etrusce și Romane, cu sprijinul Departamentului de Pictură.

 

Din aceste camere, vizitatorul descoperă o priveliște splendidă asupra Institutului și Pont des Arts.

Traseul cronologic ocupă sălile 655-651 include o hartă mare care prezintă principalele centre de producție și diseminare a ceramicii grecești. Iluminatul este complet reproiectat în special în vitrine.

 

Pentru confortul publicului, băncile Peduzzi și scaunele Fontaine au fost reinstalate în spații.
Proiectul de renovare a Galeriei Campana a primit sprijinul Fundației Andreas Mentzelopoulos.

În timpul procesului de restaurare, fiecare articol a fost supus unui tratament individualizat, cu respectarea tehnicilor și materialelor originale utilizate la crearea lor. S-au efectuat investigații științifice, inclusiv analize cu raze X și analize de laborator, pentru a înțelege compoziția materialelor și alegerea celor mai adecvate metode de conservare.

În plus, s-au instalat sisteme avansate de climatizare și iluminare, care protejează colecția în mod eficient și în același timp permit vizitatorilor să se bucure de exponate în cele mai bune condiții.

Galeria Campana Paris a redevenit o destinație de referință pentru iubitorii de artă și cultură.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.