Membrii organizației de extremă dreaptă ”Mișcarea Tinerilor Maghiari din cele 64 de Comitate” (HVIM) (n.m. – cele 64 de comitate ale Ungariei Mari) au arborat două steaguri secuiești în centrul municipiului Târgu Secuiesc, după ce în luna iunie a.c. Primăria Târgu Secuiesc a dat jos alte două steaguri secuiești în urma unui proces cu Prefectura Covasna pe care l-a pierdut definitiv.

steagul-secuiesc-hvim-targu-secuiesc

În luna iunie a.c., membrii organizației de extremă dreaptă HVIM, cunoscuți pentru faptul că militează pentru anularea Tratatului de la Trianon și refacerea Ungariei Mari, au arborat două steaguri secuiești în centrul municipiului Târgu Secuiesc, după ce primarul UDMR din Târgu Secuiesc, Bokor Tibor, a pus în executare, tot în luna iunie a.c., o sentință definitivă care îl obliga să dea jos alte două steaguri secuiești arborate pe domeniul public.

În încercarea de a eluda sentința Tribunalului Covasna și cu acordul tacit al primarului UDMR, extremiștii de la HVIM au arborat steagurile secuiești fără a avea aprobările necesare. Deși arborarea acestor steaguri încalcă legislația în vigoare precum și o sentință definitivă, atât primarul UDMR cât și conducerea IPJ Covasna și a Prefecturii Covasna tolerează o situație ilegală. Dacă în cazul primului este de așteptat să încurajeze extremismul maghiar, lipsa de recție a IPJ Covasna și a Prefecturii Covasna este nejustificată.

De menționat și faptul că membrii organizației HVIM desfășoară în acestă perioadă un maraton de lectură din opera criminalului de război Wass Albert, responsabil de moartea unor români și evrei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Evident, nici promovarea în spațiul public a cultului criminalului de război Wass Albert nu deranjeză conducerea Primăriei sau a Prefecturii.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.