Tribunalul Covasna a admis marți, 8 aprilie a.c., acțiunea Prefecturii Covasna împotriva Consiliului Local Sfântu Gheorghe prin care a solicitat instanței anularea parţială a Hotărârii nr. 13/2010 privind aprobarea însemnelor specifice Municipiului Sfântu Gheorghe, respectiv  a art.1, pct-ul 2 şi 3, art.3  şi art. 5 şi a anexelor 1, 2 şi 3 ale acesteia.

Acțiunea Prefecturii Covasna a fost inițiată de către fostul prefect dr. Codrin Munteanu. Tribunalul Covasna a admis acțiunea acestuia în dosarul nr. 1618/119/2012* și a decis anularea parțială a Hotărârii nr. 13/2010 emisă de CL Sfântu Gheorghe prin care a fost adoptat drapelul și fanionul municipiului Sfântu Gheorghe.

Atât drapelul cât și fanionul adoptate de CL Sfântu Gheorghe la propunerea primarului UDMR Antal Arpad Andras sunt asemănătoare în simbolistică și culori cu steagul așa-zisului ținut secuiesc. La momentul adoptării, consilierii locali ai UDMR și PCM au refuzat să țină cont și de doleanțele românilor din Sfântu Gheorghe care nu se regăsesc reprezentați în simbolistica acestui steag.

Steagul secuiesc al municipiului Sfântu Gheorghe a fost adoptat în această formă și cu votul consilierului local Mădălin Guruianu, membru PNL, care a votat alături de consilierii UDMR și PCM.

Vezi decizia pe www.dantanasa.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.