Home Opinie Doru Braia, gânduri din Germania: România este copia fidelă a Siciliei anilor ’50-’60 ai secolului trecut. Securiştii au luat silitori lecții de la Cammora şi Cosa Nostra!

Doru Braia, gânduri din Germania: România este copia fidelă a Siciliei anilor ’50-’60 ai secolului trecut. Securiştii au luat silitori lecții de la Cammora şi Cosa Nostra!

by Doru Braia

Deosebirea evidentă íntre reacția NATO şi cea a României în privința dronei ruseşti arată că la noi nici măcar într-o asemenea chestiune (semnalarea evenimentului) lucrurile nu funcționează din prima aşa cum ar trebui! Avem parte în viața noastră internă de tot felul de „drone” pe care ni le lansăm singuri, dar fuga de râspundere a tuturor face ca orice rezolvare să se tergiverseze…

În timp, s-au înmulțit victimele a tot felul de tragedii provocate în primul rând de delăsarea oficialităților ṣi de efectele stupidului „las’ că merge şi aşa…”. Căinate furibund câteva zile de întreaga suflare românească, acestea, victimele, sunt scufundate apoi într-un ocean de indiferență şi îşi poartă singure suferința datorată numai indolenței româneşti!

Am mai spus-o, dar repet: România este copia fidelă a Siciliei anilor ’50-’60 ai secolului trecut. Securiştii au luat silitori lecții de la Cammora şi Cosa Nostra!

Fac parte din prima generație de jurnalişti postdecembrişti… Cu inerente şchiopăteli, noi am fost cel puțin sinceri!

NR. Doru Braia, jurnalist militant pentru Drepturile Omului înainte de 1989, a fost primit în audiență de Papa Ioan Paul al II-lea, Ronald Reagan, Helmut Kohl și Francois Mitterand,  o voce importantă a exilului românesc. În acest moment trăiește în Germania.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.