Sunt ani de zile de cand semnalez faptul ca, la Cotroceni, a functionat un grup criminal organizat. Si ca, acolo, principalul intermediar al lui Traian Basescu, care a condus toate operatiunile frauduloase, a fost Daniel Moldoveanu, consilierul sau in materie de securiate. De fapt, seful Comunitatii Nationale de Informatii, o institutie creata tot de Basescu. Acest Moldoveanu tinea in mana sa toate firele unei prestidigitatii prin care sume enorme din banii publici au fost sifonate. Si iata, in fine, procurorii imi dau dreptate.

Aceasta institutie a Comunitatii de Informatii, pe care Tarian Basescu a creat-o la Cotroceni inca din 2005, este inspirata de partenerul nostru geostrategic, Statele Unite. Acolo, exista asa ceva, iar institutia in sine s-a dovedit a fi utila pentru strategia de siguranta nationala a Washingtonului. In Statele Unite, ca si in Romania, exista mai multe servicii secrete, care toate culeg informatii pe care le dirijeaza catre institutia prezidentiala. Pentru un presedinte este imposibil sa citeasca, sa inteleaga si sa asimileze o cantitate atat de uriasa de informatii, cum este cea furnizata zilnic de serviciile secrete. In plus, orice presedinte are propriile exigente, propriile oportunitati si interese dedicate pentru anumite tipuri de informatii. Sa ne intelegem bine: ma refer la un presedinte sanatos la cap si care nu isi propune sa isi jefuiasca propria tara.

In aceste conditii, a aparut necesitatea unui mecanism prin care informatiile respective sa fie centralizate, selectate, rezumate si puse, zilnic, la dispozitia presedintelui statului intr-o forma accesibila. Din aceasta perspectiva, inca de la inceputul primului sau mandat, presedintele Tarian Basescu a facut un lucru cat se poate de normal creand aceasta Comunitate a serviciilor de informatii, in fruntea careia trebuia sa nominalizeze o persoana. Si l-a identificat pe acest sef in persoana domnului Daniel Moldoveanu.

Ce s-a intamplat in continuare este, pana la un punct, un mister. Cum a ajuns acest personaj, Daniel Moldoveanu, dintr-un colaborator extrem de apropiat al presedintelui si dintr-un mason apreciat in loja sa si in alte loje, un infractor extrem de periculos, impotriva caruia sa existe peste zece denunturi semnate de personalitati de prim rang? Ce s-a intamplat?

O parte din mister ar putea fi descifrata daca ne gandim ca acest Daniel Moldoveanu a devenit, volens,nolens, una dintre cele mai apropiate persoane din Cotroceni de cabinetul numarul unu. Se vedea zilnic cu presedintele, cel putin o data, si avea posibilitatea sa ii selecteze toate informatiile importante cu care acesta opera. Era mai aproape de presedinte decat erau sefii serviciilor secrete. Ori chiar adjunctii acestora, cu care presedintele Traian Basescu obisnuia sa colaboreze mai intens decat cu sefii institutiilor. Prin urmare, Daniel Moldoveanu putea baga strambe. Zi de zi. Strecurate in rapoartele sintetice. Sau in vorbele inveninate. Si putea, de asemenea, pune proptele. Strecurate in aceeasi maniera.

In consecinta, Daniel Moldoveanu, personaj fara niciun fel de coloana vertebrala morala – probabil de aceea l-a si ales Traian Basescu –, avea painea si cutitul din perspectiva grupurilor de interese nelegitime care roiau prin Palatul Cotroceni si in proximitatea acestuia.

Daniel Moldoveanu a pretins si a luat spagi la greu. Toate denunturile impotriva lui demonstreaza, cu lux de amanunte, acest lucru. Ce a facut cu aceste spagi ramane un mister. Le-a luat pentru sine sau in numele lui Traian Basescu? Care a fost destinatia finala a spagilor?

Iata o intrebare al carei raspuns poate trimite mai multe persoane dupa gratii, din care in niciun caz nu poate sa lipsesca Daniel Moldoveanu, dar s-ar putea sa se regaseasca Traian Basescu. La munca, domnilor procurori!

Sursa- corectnews.ro

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.