Home Politica Claudiu Năsui (USR): Măsurile lui Ciolacu vor sărăci toată România

Claudiu Năsui (USR): Măsurile lui Ciolacu vor sărăci toată România

by George Avram
Deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, a declarat marți, la B1 TV, că măsurile fiscal-bugetare pe care le propune premierul Marcel Ciolacu îi vor sărăci pe toți românii.

Năsui: Măsurile lui Ciolacu vor sărăci toată România

„Lucrurile sunt într-o situație dezastruoasă bugetar, dar soluția nu e să crești taxele. Deci ceea ce vrea să facă dl Ciolacu e un lucru care ne va duce pe toți în sărăcie, va desființa pur și simplu microîntreprinderile, care nu se vor mai regăsi apoi în noi întreprinderi. Pur și simplu vor munci la negru sau nu vor mai munci deloc, nu vor mai produce deloc. Deci e un lanț întreg al sărăcirii care va începe din momentul acela.

Și să auzim oameni care au parazitat bugetul public și care au crescut cheltuielile statului în neștire, care mereu, dacă vă uitați pe istoricul cifrelor…. Haideți să ne uităm pe cifre cum am ajuns în această situație: veniturile au tot crescut, dar cheltuielile, în schimb, au explodat.

De ce? Că îmbuibații ăștia nu s-au mai săturat, nu s-au mai oprit din creșterea cheltuielilor.

Mai țineți minte motivul pentru care a fost scos USR-ul de la guvernare? Era acel program Anghel Saligny / PNDL 3. Când s-a făcut acel program de 50 de miliarde de lei, care, apropo, e mai mare decât gaura de care se vorbește acum, USR exact asta zicea: dar de unde scoateți bani? Că era clar de unde scot bani: de la dumneavoastră, de la toți plătitorii de taxe și impozite!

Iar acum ei, care au crescut cheltuielile, ne spun că trebuie să creștem taxele, altfel intrăm în colaps. Nu, nu trebuie să creștem taxele, putem să reducem cheltuielie, să strângeți puțin cureaua”, a declarat deputatul USR.

Năsui: PSD și PNL au mărit taxele și anul trecut, după aceeași rețetă

Claudiu Năsui a amintit că Guvernul PSD – PNL a mărit taxele și anul trecut, tot în vară, tot cu aceleași argumente.

„Anul trecut am avut fix aceeași situație, tot vara, când lumea era în concedii. Au dat Ordonața 16 prin care au crescut șapte taxe și au introdus taxe noi. Au făcut fix același lucru, zicând exact la fel: că o să strângă cureaua și că nu se mai poate că intrăm în colaps, că nu se închide bugetul, lucru care e corect, nu se închide bugetul.

Și ce au făcut apoi? Au scăzut vreo cheltuială de anul trecut și până acum? Uitați-vă pe execuția bugetară, nu au scăzut cu un leu! Au zis că îngheață angajările, nu au înghețat nicio angajare că le făceau pe toate prin derogare, prin memorandum”, a mai declarat deputatul USR.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.