Home Actualitate Polițele RCA de la Euroins ar putea fi prelungite prin ordonanță de Guvern/ Câte luni vor fi valabile

Polițele RCA de la Euroins ar putea fi prelungite prin ordonanță de Guvern/ Câte luni vor fi valabile

by George Avram

Polițele RCA de la Euroins ar putea fi  prelungite prin ordonanță de Guvern, la propunerea oficialilor ASF.

Posibilă prelungire a polițelor până în decembrie

„Având în vedere evoluțiile din piața asigurărilor și în scopul protecției consumatorilor, ASF a propus prelungirea valabilității polițelor. Deci, dacă această propunere pe care noi am înaintat-o Guvernului, de proiect de ordonanță de urgență va trece, denunțarea polițelor RCA se va face undeva la începutul lunii decembrie. Noi am propus o prelungire cu încă 90 de zile”, a explicat Valentin Ionescu, director general din cadrul ASF, la Euronews România, potrivit Adevărul.

Astfel că, dacă se va accepta cererea, polițele Euroins ar fi valabile până în 8 decembrie, față de 8 septembrie, care este termenul limită la momentul de față.

De la declararea companiei în insolvență, termenul maxim de valabilitate a polițelor este de 90 de zile, adică până la 8 septembrie 2023, inclusiv pentru a deschide dosar de daună.

Recuperarea restituirilor până la 8 septembrie

Cei care au RCA de la Euroins, pot solicita rezilierea contractelor de asigurare și recuperarea restituirilor de primă sau polițele vor înceta în 8 septembrie.

Data limită nu se aplică și în cazul contractelor de asigurare de la clasa de asigurări 15- Garanții, privind autorizarea și supravegherea activității de asigurare și reasigurare, pentru care termenul este de 150 de zile, adică până la 7 noiembrie 2023.

Dreptul creditorilor de asigurări de a solicita plata sumelor de la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) este valabil de la data publicării în Monitorul Oficial al României a Deciziei Aurotirtății de Supraveghere Financiară, din data de 17.03.2023.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.