Home international Ucraina își evacuează soldații răniți cu drona / Nicio țară nu a mai făcut asta până acum

Ucraina își evacuează soldații răniți cu drona / Nicio țară nu a mai făcut asta până acum

by George Avram

Ucraina evacuează  răniții de pe câmpul de luptă cu drona. Este prima țară din lume care face asta, potrivit Businessinsider.com.

Soldații răniți din Ucraina, evacuați cu drona

Este vorba despre aparate de mari dimensiuni, care pot transporta 180 de kilograme pe o distanță de 69 de kilometri, potrivit publicației citate.

Nu se știe cât de des au fost folosite aceste drone și nici în ce regiuni ale țării s-a întâmplat acest lucru. Chiar dacă nu existe cifre oficiale din partea Kievului, serviciile americane de informații spuneau în aprilie că în lupte au fost răniți aproape 115.000 de soldați ucraineni, față de până la 180.000 soldați ruși răniți.

Soldații ucraineni răniți au fost tratați de medici de primă linie, în vestul Ucrainei departe de linia frontului și în alte țări europene, după ce au fost scoși de pe linia frontului.

Ucraina învață să folosească noile tehnologii

Utilizarea de către Ucraina a dronelor pentru a transporta soldați răniți este un exemplu al modului în care țara învață cum să folosească noile tehnologii, devenind un model și pentru alte armate, se arată în raport.

Ministrul ucrainean al apărării și experții din industrie au declarat luna trecută pentru Financial Times că obțin informații valoroase pentru țările NATO prin utilizarea unor arme avansate pe câmpul de luptă.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.