Home Politica Cea mai rapidă mutare: Nicolae Ciucă, ales președinte al Senatului/ Fostul premier s-a temut de trădarea colegilor

Cea mai rapidă mutare: Nicolae Ciucă, ales președinte al Senatului/ Fostul premier s-a temut de trădarea colegilor

by George Avram

Nicolae Ciucă s-a temut că dacă va amâna câteva zilenu va mai fi votat de colegi pentru președinția Senatului. Bate fierul cât e cald ca să te vezi cu sacii în căruță, a fost deviza lui Ciucă. Așa că a avut loc cekl mai rapid vot din istoria Senatului. Acesta  s-a reunit marți dimineață în plen, pentru alegerea preşedintelui. Coaliţia de guvernare l-a susținut pentru această funcţie pe liderul PNL, Nicolae Ciucă. Acesta a fost ales cu 88 de voturi.

Acesta şi-a depus luni mandatul de prim-ministru pentru a putea fi demarate procedurile privind rotația guvernamentală. În locul său, premier urmează să fie numit președintele PSD, Marcel Ciolacu. Ciucă fost obligat de președinte și de colegi  să preia conducerea Senatului, a doua funcție în stat, în loc să ocupe o altă funcție în Guvern., după cum declaraă surse din cadrul PNL.

Pe 29 iunie 2022, Florin Cîţu a demisionat din funcţia de preşedinte al Senatului, iar de atunci interimatul este asigurat de Alina Gorghiu.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.