Încerc să-mi reamintesc, la cald, de ce am impresia că am mai trăit acest moment.

Călin Popescu Tăriceanu, membru fondator al PNL, anunță că va negocia direct cu Victor Ponta rămânerea PNL la guvernare.

În calitatea de ce? În numele cui negociază Tăriceanu această soluție?

Va rupe Tăriceanu PNL? Ce va face Crin Antonescu în această situație?

Sunt doar câteva întrebări la care nu am răspuns și al care nici alți liberali nu au știut ce să spună.

Mi-am reamintit imediat de aripile tinere desprinse din PNL de-a lungul timpului, de disputele din interiorul partidului liberal.

Deși îi port o admirație sinceră, un lucru este însă cert, Călin Popescu Tărciceanu a făcut întotdeauna parte din grupul care s-a desprins de partid.

De pildă, în iulie 1990, cinci lideri liberali tineri au contestat conducerea „bătrânilor” din PNL.

Într-o seară, Dinu Patriciu, Călin Popescu-Tăriceanu, Radu Cojocaru şi Andrei Chiliman, toţi secretari executivi, şi-au dat întâlnire acasă la Radu Câmpeanu, preşedintele PNL.

Oficial, scindarea PNL s-a produs la 12 iulie 1990, când Delegaţia Permanentă a PNL a confirmat hotărârea Biroului Executiv de excludere a membrilor de partid Dinu Patriciu, Andrei Chiliman, Călin Popescu-Tăriceanu, Radu Cojocaru, Gelu Netea.

Peste 11 zile, o nouă formaţiune politică apărea în spaţiul public românesc, odată cu legalizarea PNL-Aripa Tânără la Tribunalul Municipiului Bucureşti.

Remarc faptul că domnul Chiliman este plecat din PNL. Urmează Tăriceanu?  Va rupe Tăriceanu PNL?

loading...

5 COMENTARII

  1. Domnul Tariceanu a facut ceva bun pentru ca vrea sa arate ca el nu este un tip Arogant marca Antonescu care si-a retras Minisrtii din Guvern exact cind Ponta era plecat din Tara motivul il vom afla curin.Antonescu calca pe urmele lui Basescu si e foarte grav ce a facut ca PNL va ajunge exact ca si PNTCD.Acest Partid nici in ziua de astazi nusi mai gaseste indentitatea peridinduse la Conducerea PNTCD persoane ce nu au nici o legatura cu acel Partid.Domnul Tariceanu pe cind a fost Prim-Ministru a avut o crestere Economica de invidiat si a dat si la Popor dar in fond a venit PD-L in frunte cu Basescu-Boc si a facut praf Romania unde si acum scoate tot felul de motive ca a fost Criza dar pentru Romanul de rind a fost Criza pentru Ei nu a trecut criza prin Buzunarele si Stomacul lor si acum se bate cu caramida in piept Basescu.Oare de ce tace cin e vorba de 12miliarde de Euro inprumutati de la FMI,UE si Banca Mondiala nici in ziua de astazi nu se cunoaste diretia Banilor dar pina la urma tot se va afla si vor intra la Zdup Vinovatii.

  2. Inca mai sper ca Oana Stanciulescu sa nu se alinieze valului de ura irationala promovat de A3la adresa lui Antonescu si PNL , desi , cand e vorba de locul de munca…e greu . Am spus irationala ca sa ma exprim elegant pentru ca slugarnicia de cea mai joasa speta fata de Voiculescu , despre care stim atatea ,e cat se poate de rationala , pana-ntr-atat incat A3 pune un umar greu la varsarea electoratului intr-o masa amorfa , pe dorinta psd , gen partidul stat visat de Iliescu . Ne-a spus-o chiar Ponta , deranjat de aspiratiile pnl de a-si pastra ldentitatea si orbindu-i pe naivii care de 25 de ani nu reusesc sa scape de sechelele comuniste . De fapt constat fara ezitare ca , in ciuda pretentiilor antibasiste , este fundamental basista prin executia nemiloasa de esenta securista a celoor care nu fac temenele turnatorului Voiculescu .De ce-as condamna trecutul lui Basescu si l-as ierta pe el ?
    Vom trai si vom vedea daca acest popor o va rupe vreodata cu trecutul , ca in rest lucrurile sunt clare .

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.