Audiata miercuri in Comisia de cultura a Camerei Deputatilor, sefa CNA, Laura Georgescu, a refuzat sa demisioneze din functie, desi atat reprezentantii PNL, PSD si PP-DD i-ar cerut-o. In replica, presedintele comisiei, fostul ministru al Culturii, liberalul Gigel Stirbu, a anuntat ca va initia procesul de modificare a legii CNA pentru a o putea elibera din functie pe Georgescu, iar deputatul Liliana Minca (PP-DD) a declarat ca va sesiza DNA impotriva Laurei Georgescu.

Presedintele CNA, Laura Georgescu, a fost acuzata de restrictionarea accesului public la sedintele CNA, desi legea il permite, de folosirea unui limbaj nepotrivit in fata unor elevi de 10-11 ani si chiar de fapte de coruptie si favorizare a postului Romania TV.

„Imi rezerv dreptul sa va raspund dupa ce avem intregistrarea si expertizata, cu interlocutor cu tot”, le-a spus Laura Georgescu membrilor comisiei parlamentare, cerandu-le sa o „crediteze” pana la „exprimarea institutiilor abilitate in acest sens”.

„Nu este vorba despre o institutie corupta, nu aveti in fata dvs. un om corupt. Astept investigatiile, pana atunci resping vehement aceste acuze”, a declarat Laura Georgescu, presedinte CNA.

Dupa o serie de intrebari la care presedintele CNA fie a refuzat sa raspunda, fie a oferit explicatii neconvingatoare, presedintele comisiei de cultura din Camera Deputatilor, Gigel Stirbu, a anuntat ca intentioneaza modificarea legislatiei in domeniu, pentru a permite „deblocarea” intitutiei.

„Nu e saptamana sa nu avem sesizari din cadrul CNA, pe diverse teme. Atata timp cat acolo exista un focar de conflict deschis, niciodata nu veti avea posibilitatea sa va desfasurati activitatea. Noi nu putem sa va sanctionam, dar va promit ca incepand cu sesiunea urmatoare voi insista pentru modificarea legislatiei in domeniu (…)  Eu in locul dvs, dupa tot ce s-a intamplat in ultimele 48 de ore, imi dadeam demisia”, a mai spus Gigel Stirbu.

Deputatul PP-DD Liliana Minca i-a cerut Presedintelui CNA sa isi dea demisia si a anuntat ca partidul pe care il reprezinta va sesiza DNA cu privire la „spaga” in laptopuri invocata de Laura Georgescu in inregistrarile date publicitatii saptamana aceasta.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.