Partidul National Liberal a anuntat ca fiecare filială județeană a partidului va contesta la Birourile Electorale Județene utilizarea de către PSD a acronimul USL. In plus, liberalii sustin ca vor solicita Tribunalului Bucuresti si denuntarea fostei aliante politice.

”Toate filialele județene ale PNL vor depune contestații la toate Birourile Politice Județene. În cazul în care deciziile BEJ ne vor fi nefavorabile, vom contesta la Biroul Electoral Central.  (…) Suntem pe ultima sută de metri pentru a depune la Tribunalul București o solicitare de denunțare a USL (…) Din experiența mea, programul nu ne va permite să primim o soluție din partea Tribunalului București înainte de data de 25 mai”, a declarat deputatul liberal Alina Gorghiu in cadrul unei conferinte de presa sustinute luni.

„PNL va întreprinde două acţiuni în ce priveşte mesajul electoral ‘USL trăieşte’, pentru că nu s-a ocupat, nu se ocupă şi nu se va ocupa niciodată cu înşelarea electoratului, adică nu se va ocupa niciodată cu o campanie folosită în prezent de PSD de genul ‘uitaţi, mortul trăieşte’, folosind sloganul ‘USL trăieşte!’, motiv pentru care solicităm public atât premierului, cât şi întregului colectiv PSD să pună capăt minciunii răspândite pe toate materialele electorale în tot spaţiul public din România”, a completat Gorghiu.

Mai mult decat atat, deputatul PNL a aratat ca „sunt eludate dispoziţiile articolului 7, alin. 1 din Legea 33/2007”.

„Textul acestui articol spune că alianţa electorală care a participat la alegerile anterioare, indiferent de tipul acestora, sub o denumire o poate păstra numai dacă nu şi-a schimbat componenţa iniţială. Alianţa electorală PSD-UNPR-PC eludează prevederile legii, ocolind procedura în faţa Biroului Electoral Central în condiţiile în care, în mod evident, nu a putut participa la alegeri sub denumirea USL”, sustine deputatul.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.