Home Lifestyle Slăbiţi mâncând din 3 în 3 ore!

Slăbiţi mâncând din 3 în 3 ore!

by Ioana Popescu

Orice pofticios ştie cât de greu e să se abţină de la mâncare, în timpul chinuitoarelor regimuri de slăbire, cu care aproape fiecare se confruntă, de-a lungul vieţii.

Ei bine, cercetări recente au scos la iveală faptul că strădaniile vor fi mai uşoare, pe viitor. Motivul? Se pare că topim mai repede kilogramele dacă mâncăm ceva la fiecare trei ore.

Pe lângă evitarea atacurilor de foame, când uităm de toată dieta şi dăm iama în ce alimente găsim, prevenim astfel şi scăderile bruşte de insulină, care ne pot da organismul peste cap. Atenţie, însă!

Mâncatul din trei în trei ore presupune alegerea strictă a unor alimente sănătoase (cu calorii puţine, fără grăsimi şi carbohidraţi) şi în cantităţi reduse, altminteri unde ar mai fi totuşi regimul? Potrivit cotidianului german Bild, fiecare organism are propriul ritm, cu care se ocupă, în ultima vreme, cronobiologia.

Această ştiinţă studiază felul în care funcţionează corpul de-a lungul a 24 de ore, putând recomanda şi stilul de viaţă potrivit. Căci într-un fel se ard caloriile dimineaţa şi în alt fel seara, într-un fel suportăm durerea la ora 9 şi altfel după ora 17, într-un fel rezistăm la activităţile fizice în prima parte a zilei şi în al fel după prânz etc.

Prin urmare, şi alimentaţia ar trebui adaptată acestor coordonate personale.

Există totuşi trei reguli cvasi-generale, pe care orice doritor să slăbească ar trebui să le respecte:

1. Nu săriţi niciodată peste micul dejun (care trebuie luat cel mai târziu la o oră după trezire)!,

2. Mâncaţi din trei în trei ore

3. Ultima masă trebuie programată cu 2-3 ore înainte de culcare.

Un regim sănătos presupune să mâncăm puţin şi des (necesarul de energie depinde de vârsta, sexul şi greutatea persoanei în cauză), nutriţioniştii recomandând maximum 1600 de calorii pe zi.

Cei care vor să slăbească rapid, pot reduce cantitatea la numai 1400 de calorii zilnic, dar exclusiv pentru o perioadă scurtă, de cel mult o săptămână!

Nu contează însă doar cantitatea, ci şi calitatea alimentelor îngurgitate. Evitaţi grăsimile animale din carne şi lactate, dar fiţi generoşi cu grăsimile vegetale din uleiul de măsline şi rapiţă, care furnizează organismului necesarul de lipide.

Cercetătorii de la Universitatea din Tennesse sunt totuşi de părere că laptele şi produsele derivate ajută la arderea mai multor calorii, reducând riscul de obezitate, scrie Teen Problem.

Studiind mai multe grupuri de femei şi bărbaţi care ţineau diverse diete, ei au constatat că oamenii care consumau mai multe lactate aveau mai repede senzaţia de saţietate şi mâncau mai puţin.

De asemenea, se pare că şi calciul conţinut în lactate previne acumularea de grăsimi în organism. În fine, o atenţie specială trebuie acordată şi carbohidraţilor. Cum butonul de control pentru slăbit e reprezentat de hormonul numit insulină, secretat de pancreas după fiecare masă, doar cei care preferă alimente cu un index glicemic scăzut, cum ar fi fructele, legumele şi cerealele integrale, vor izbuti să-şi subţieze silueta.

                  

 

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.