Home Lifestyle Sfaturile Alexandrei: Cum ai grijă de tenul tau?

Sfaturile Alexandrei: Cum ai grijă de tenul tau?

by Alexandra Vulpe
M-a sunat o prietenă zilele trecute, care a citit articolul meu și era indignată de faptul că machiajul ei tot nu arată 100% perfect, chiar dacă si-a schimbat fondul de ten cu unul potrivit pentru ea. Și următoarea întrebare pe care i-am pus-o a fost: “Cum ai grijă de tenul tau?”. Răspunsul ei a fost pe măsura așteptărilor mele: “îmi aplic o cremă de față seara sau când îmi aduc aminte”.
Stiu ca am spus ca alegerea corecta a fondului de ten, textura și nuanța, este importantă în felul în care va arată machiajul nostru. Și așa este, este unul dintre cele mai importante obiective pe care trebuie să le atingem pentru realizarea perfecta a unui machiaj.
Însă un alt lucru de care trebuie sa ținem cont este rutina de îngrijire a tenului nostru.

Sunt multe femei care tratează cu indiferență această rutină de îngrijire.

Fie spun că nu o văd așa importantă, fie că își încarcă tenul cu produse inutile sau că nu au timp. Vă recunosc că nici eu nu am timp câteodată de ea si nu vreau sa ofer o rutina fake pe care o pot scrie în vorbe, dar pe care nici eu nu o respect. Și eu sunt o persoană ocupată la fel ca multe dintre voi. Nu am timp să îmi aplic tot timpul multe creme sau produse de îngrijire, iar seara ajung câteodată prea târziu ca sa am o rutina complexa de seara. Însă ma străduiesc sa nu trec peste acest pas, pentru ca stiu cât de importat este, atât în sănătatea tenului și felul în care va arătă odată cu înaintarea în vârsta, dar si cu felul în care se va așeza machiajul meu. Așa că vă prezint mică mea rutină de îngrijire din care va puteți inspira și personaliza rutina voastră.
Dar mai întâi de toate trebuie să ținem cont că fiecare persoană în parte are nevoile ei în funcție de tenul și afecțiunile fiecărei persoane. Așadar, vă învit să aflați în primul rând câte ceva despre tenul noastru și cu ce afecțiuni ne putem confrunta. Vă identificați în vreuna dintre cele ce urmează ?

Pielea: structura și compoziție.

Pielea, cel mai mare organ al nostru, reprezintă o suprafață receptorie extrem de vastă. Pielea noastră este alcătuit din trei straturi mari dispuse de la exterior către interior astfel: epidermul, dermul si hipodermul, fiecare strat cu structura si functii distincte.
Epidermul este stratul subțire exterior al pieli, cel care se regenerează continuu. Pe acesta îl exfoliem atunci când dorim sa îndepărtăm stratul de celule moarte. Dermul are un țesut conjuctiv dens alcatuit din fibre epidermice si dermice, papile dermice si fibre colagenice, elastice si reticulare. El mai are și funcția de filtru selectiv sau bariera împotriva substantele nedorite ce ar putea patrunde in epiderm. Hipodromul este stratul profund al pielii bogat in celule grase( lipocite), continand trigliceride cu rol de rezervă nutritivă și de izolator termic și mecanic.

   Afecțiuni ale pielii

   Tenul constituie locul propice pentru cele mai variate probleme. Cele mai frecvente probleme ale tenului sunt: pistruii, acneea, rozaceea sau tenul cuperozic, porii dilatati, punctele negre, negii (verucile plane/ papiloame) si cearcanele. O cunoastere atenta a fiecarei probleme in parte va poate fi de folos in gasirea unui tratament/rutina optima pentru a impiedica aceste probleme si a avea un ten sanatos. Pentru afecțiunile mai grave ale tenului, recomand sa consultați o persoana specializată, un medic dermatolog pentru un tratament adecvat. Pentru afecțiuni simple va puteți face voi rutina de îngrijire.

O rutina simplă

    Pentru ca nu am mult timp la dispoziție pentru o rutina complexa, eu folosesc câteva produse esențiale pentru tipul meu de ten, care să-mi permită sa-l păstrez curat și sănătos. Țin sa mentionez ca eu am un ten normal mixt cu tendite de îngrășare in zona T, cu puncte negre  și pori ușor dilatați. Rare ori îmi mai apare câte un cos. Iar pentru asta in general folosesc plasturi pentru cosuri, ii recomand pe cei de la Cosrx. Ii aplic seara peste zona afectată și ajuta la diminuarea inflamației și a rosetei.

     Îmi încep rutina cu demachierea.

Folosesc ori un balsam de curățare și un cleanser, ori apa micelara si cleanser. Chiar dacă nu sunt machiata, folosesc măcar cleanser-ul pentru a îndepărta bacteriile si microorganismele pe care le-am captat pe ten pe parcursul zilei. Ați remarcat de câte ori am folosit cuvântul cleanser? Exact. Nu ezitați sa-l includeți in rutina voastra. Este cel mai eficient și rapid produs pentru a va menține tenul curat. Evitati sa lăsați tenul așa peste noapte, nedemachiat complet sau necurățat, pentru ca este un mediu propice pentru apariția coșurilor,eczemelor sau altor afecțiuni. Și va recomand sa-l folosiți chiar și atunci când nu sunteți machiate, pentru ca tenul nostru intra in contact cu un mediu poluant și plin se bacterii, pe care ar trebui sa le îndepărtăm. Produsele pe care eu le folosesc in prezent sunt balsamul demachiant de la BanilaCo Clean it zero și cleanser-ul de la Cosrx cu acid salicilic. *acodul salicilic ajuta la diminuarea punctelor negre și micșorează pori. Sunt ușor de folosit și ofera o demachiere rapida. Apoi aplic puțin serum, fie acid salicilic, fie acid hialuronic sau niacinimide (Revox am in prezent), pe care îl sigilez cu o crema hidratanta, in cazul meu nu foarte grasa ca sa nu îmi intensifice aspectul lucios al pieli, fiind un ten cu tendințe de îngrășare.

 O dată pe săptămână, măcar o dată pe săptămână am grijă să fac o curățare.

Exfoliere cu un produs de polishskin (ESPA Refining skin polish) sau cu un aparat de îndepărtat imperfecțiunile cu microfrecventa.

Iar de 2 ori pe saptamana încerc sa îmi aplic o masca, fie gel, fie tip șervețel. Dacă doriti, puteți opta și pentru cu curățare profesională la salon, măcar o data pe luna.

Aceste acțiuni pe care le facem asupra tenului, ne ajuta sa avem un ten mai luminos, radiant și curat, in permanenta hidratat, iar dacă avem afecțiuni reușim sa le diminuam considerabil.
Așadar, nu ezitați sa va faceți o rutina, chiar și simpla, de îngrijire, indiferent dacă tenul vostru are sau nu imperfecțiuni, pentru ca o sa rămâneți impresionate de cum o sa aratate tenul vostru.
N.R. Alexxandra este make-up artist de 6 ani, este pasionată să fie în pas cu trendurile și să scrie despre orice idee, pe care o întâlnește.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.