Home Actualitate Raed Arafat: Drumuri naționale, închise în 10 județe. Viscolul a lăsat în beznă peste 300.000 de români

Raed Arafat: Drumuri naționale, închise în 10 județe. Viscolul a lăsat în beznă peste 300.000 de români

by I. B.

Raed Arafat a declarat că 314.000 de locuitori din mai multe regiuni ale țării se confruntă cu lipsa curentului electric. Situația infrastructurii rutiere este într-o stare critică, cu 47 de tronsoane de drumuri naționale închise în 10 județe. Autostrada A2 este închisă, iar 53 de trenuri au fost suspendate.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat că există și persoane care refuză să-și părăsească autovehiculele blocate în zăpadă, ceea ce a cauzat întârzieri semnificative în operațiunile de salvare, deoarece mașinile nu pot fi evacuate imediat. Prioritatea autorităților este să salveze persoanele și să deblocheze căile de circulație.

”Avem 47 de tronsoane de drumuri naționale din 10 județe închise. Mai avem restricții pe o parte din Autostrada A2. Există probleme și cu traficul feroviar, 53 de trenuri sunt suspendate. Nu avem probleme medicale grave (…). Unele persoane refuză părăsirea mașinilor în care se află. Ei doresc să le scoatem mașinile, nu doar pe ei, iar asta duce la întârzieri pentru că momentan mașinile nu pot fi scoase, iar prioritatea noastră este salvarea persoanelor (…) Numărul persoanelor fără curent electric sunt 314.000 de oameni”, a declarat Raed Arafat, potrivit g4media.ro.

Șeful DSU a sfătuit cetățenii să colaboreze cu autoritățile și să faciliteze desfășurarea operațiunilor de salvare în condiții de siguranță.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.