Home international Directorul spitalului al-Shifa a fost arestat de Israel / Eliberarea ostaticilor se amână

Directorul spitalului al-Shifa a fost arestat de Israel / Eliberarea ostaticilor se amână

by George Avram

Ziarul Haaretz relatează că o sursă din cadrul Armatei a confirmat că Mohammad Abu Salmiya, directorul spitalului al-Shifa, a fost arestat de Israel. Al Jazeera îl citează pe Khalid Abu Samra, un șef de departament al spitalului, spunând că „Mohammad Abu Salmiya a fost arestat împreună cu alți câțiva medici seniori”.

Israel și Hamas au încheiat un acord de încetare temporară a focului pentru 4 zile, intermediat de Qatar între Israel și Hamas, care implică schimbul de ostatici și o încetare temporară a focului, este deocamdată pus în așteptare, potrivit oficialilor israelieni. Acordul urma să intre în vigoare joi, dar nu e sigur dacă va intra în vigoare la ora stabilită.

Șeful Statului Major al forțelor armate israeliene le-a spus soldaților că „nu punem capăt războiului”.

„Încercăm să facem astfel încât presiunea operațiunii terestre să ne facă să atingem scopul acestui război, de a crea condițiile pentru eliberarea ostaticilor răpiți. Nu punem capăt războiului. Vom continua până când vom învinge!”

Înalta Curte de Justiție a Israelului a respins două contestații depuse împotriva acordului cu Hamas de a schimba aproximativ 50 de ostatici israelieni cu aproximativ 150 de palestinieni închiși în Israel.

Decizia unanimă a grupului de trei judecători arată că guvernul apreciază corect problemele de securitate și diplomație, probleme care nu țin de competența instanței.

De asemenea, instanța respinge pretențiile petiționarilor conform cărora guvernul discriminează unii prizonieri prin eliberarea altora, spunând că declarațiile guvernului indică că încearcă să elibereze toți ostaticii și că Hamas este responsabil pentru separarea ostaticilor în diferite categorii.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.