Home Politica PSD și PNL permit ca „specialii” să cumuleze pensia cu salariul. Cei cu sume mici NU au voie

PSD și PNL permit ca „specialii” să cumuleze pensia cu salariul. Cei cu sume mici NU au voie

by I. B.

Deputații au votat, miercuri, proiectul care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat. Numai că, pe ultima sută de metri, au fost introduse excepții peste excepții, regula fiind că cei care au salarii și pensii mari să le mențină pe amândouă. Vor fi „specialii” cei de la de la BNR, Parlament, ASF, ANRE, ANCOM și Academia Română.

Printre beneficiari se numără și fostul premier Nicoale Ciucă, liderul PNL și președintele Senatului, care a încasat, pe lângă venitul de la Palatul Victoria, și o pensie de serviciu de 214.990 de lei, aferentă anului 2021, dar și Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, care în 2021 a avut venituri de la stat de peste 1,2 milioane de lei.

Ciolacu și Ciucă se apără și spun că excepțiile sunt necesare deoarece persoanele alese în funcții publice „ocupă poziții-cheie în guvernare și administrație și sunt responsabile de luarea deciziilor în numele cetățenilor și sunt învestite direct de către cetățeni. (…) Cumularea pensiei cu salariul poate reprezenta un stimulent pentru ca persoanele competente să se implice în viața politică și să rămână în funcții publice. Acest lucru poate contribui la atragerea și menținerea unor profesioniști valoroși”.

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.