Liberalii vâlceni s-au declarat surprinşi de posibila slăbire a forţei PNL, în urma constituirii unei noi formaţiuni politice, la iniţiativa fostului premier Călin Popescu Tăriceanu. Conducerea PNL Vâlcea afirmă că, cel puţin până la această dată, nimeni nu a demisionat din PNL Vâlcea pentru a se înscrie la noua formaţiune.
Buican: „Cred că Tăriceanu a plecat din motive personale”
Preşedintele filialei PNL Vâlcea, Cristian Buican, s-a declarat „surprins” de gestul lui Călin Popescu-Tăriceanu de a demisiona din PNL şi spune că, până în prezent, nici un membru important al PNL Vâlcea nu a anunţat că vrea să-l urmeze pe fostul premier în noua sa construcţie politică. „Sunt surprins de atitudinea domnului Tăriceanu. Noi l-am respectat, am crezut că este un liberal adevărat, dar, din păcate motive nu politice, cred că personale, l-au determinat să facă ceea ce a făcut”, a declarat Cristian Buican. „Nu s-a exprimat public nimeni (în sensul plecării din PNL către formaţiunea a cărei înfiinţare a anunţat-o Tăriceanu – n.r.) şi e puţin probabil . Vom vedea ce se va întâmpla în viitor”, a mai spus n Buican.
PNL Vâlcea a susţinut retragerea miniştrilor liberali de la guvernare. Întrebat dacă au fost multe voci din PNL Vâlcea care au cerut rămânerea PNL la guvernare, Cristian Buican a spus că „în jur de zece la sută dintre participanţii la şedinţă” au avut o altă opinie decât cea formulată de filiala PNL Vâlcea.
PNL iese, Tăriceanu revine
Cu o majoritate covârşitoare, Delegaţia Permanentă a PNL a decis să nu mai continue colaborarea în cadrul USL. Motivul oficial al încetării  colaborării în această alianţă este că PSD nu a dorit să susţină politicile liberale în sprijinul cetăţenilor. Ar fi fost necesar ca aceste politici să fie continuate şi implementate de oameni de valoare, integri şi competenţi precum Klaus Iohannis  a cărui credibilitate şi prestaţie politică a fost demonstrată şi este foarte bine percepută de cetăţeni.
Mihaela Andreianu: „Decizia sa de a demisiona este regretabilă”
Preşedinta Organizaţiei Femeilor Liberale din Vâlcea, Mihaela Andreianu s-a declarat şi ea surprinsă de mişcarea-surpriză a lui Tăriceanu. „PNL a făcut suficiente concesii PSD, în speranţa aplicării unor politici coerente, în sprijinul cetăţenilor, aşa cum s-a angajat în urmă cu trei ani, atunci când s-a format USL. Propunerea de cooptare a lui Klaus Iohannis în funcţia de vicepremier s-a datorat tocmai acestei speranţe de guvernare corectă. Decizia PNL de a părăsi USL nu este surprinzătoare pentru liberalii din Vâlcea, întrucât la nivelul judeţului USL a înregistrat sincope încă de la constituire, aproape toate încercările noastre de dialog şi colaborare cu PSD fiind sortite eşecului. Decizia unui lider marcant al PNL, fostul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu, de a demisiona din partid în aceste momente este surprinzătoare şi regretabilă. PNL rămâne fidel principiilor liberalismului şi a unei guvernări bazate pe eficienţă şi care să aducă prosperitate cetăţenilor României. Rămâne să demonstrăm acest lucru atunci când vom avea pârghiile unei guvernări coerente. O singură curiozitate…. Va accepta Victor Ponta un lider al UDMR în funcţia de vicepremier?”, a declarat preşedinta OFL Vâlcea, Mihaela Andreianu.
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.