Home Actualitate O fostă consilieră parlamentară, numită președinta Consiliului de Administrație al Institutul Oncologic București

O fostă consilieră parlamentară, numită președinta Consiliului de Administrație al Institutul Oncologic București

Ralua Puiu este șefa de cabinet a lui Alexandru Rafila

by Oana Stănciulescu

Șefa de cabinet a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, este de ieri președinta Consiliului de Administrație al Institutului Oncologic București.

Raluca Puiu este un mister și aproape o fantomă. Nu există niciun CV al domniei sale din care să rezulte care este experiența și legătura cu domeniul medical.

Potrivit declarației de avere depusă pe 24 mai 2023, la acea dată Raluca Puiu era consilier parlamentar, însă o regăsim și în consiliul de administrație la Spitalul Clinic de urgenta pentru copii Grigore Alexandrescu, potrivit unei alte declarații de avere completată în aceeași zi, 24 mai 2023. Cu o zi înainte însă, pe 23 mai 2023, doamna Puiu consemna că este și director de cabinet la Ministerul Sanatatii, funcție pe care a mai avut-o și cu un an înainte, însă pagina de pe site-ul ministerului care consemna acest lucru a fost ștearsă între timp.

Informația că  Institul Oncologic din București are de ieri o nouă șefă a fost furnizată de Emanuel Ungureanu, deputat USR, și ne-a fost confirmată de doctorul Virgiliu Prunoiu, numit în funcția de manager al Institutului de către Alexandru Rafila în urmă cu două săptămâni.

Șefa de cabinet, în insula Las Palmas de Gran Canaria

Înainte să fie numită șefa Institutului Oncologic București, Raluca Puiu a zburat spre o destinație exotică, Las Palamas, după cum a dezvăluit deputatul USR Emanuel Ungureanu pe pagina de Facebook, acolo unde avea loc o reuniune importantă a miniștrilor sănătății din Uniunea Europeană. Alexandru Rafila a confirmat informația într-o conferință de presă. El a declarat că România a fost reprezentată la reuniune miniștrilor europeni de doamna Puiu, care a mers în Las Palmas pentru a duce „documentația tehnică”.

„De ce a zburat „puiul” domnului Rafila în insula Las Palmas de Gran Canaria?

Doamna din imagine se numește Raluca Puiu și are onoarea să fie șefa de cabinet a domnului Rafila, la Ministerul Sănătății.

Domnul Rafila își programase cu ceva vreme în urmă o călătorie comună cu doamna Puiu la o întâlnire a miniștrilor Sănătății din Uniunea Europeană, exact pe insula Las Palmas.

Despre domnul Rafila știam că este foarte iubitor de călătorii exotice, dar nu știm ce o recomandă pe doamna Puiu să participe, alături de ministrul Sănătăţii la o întâlnire de nivel înalt?

Peste câteva minute voi pubiica momentul în care domnul Rafila este întrebat, într-o conferință de presă, despre călătoria programată în Las Palmas și răspunsul lui când este interogat de o jurnalistă insistentă, de ce a zburat „puiul”, șefa de cabinet, în insula exotică a Spaniei?

De ce nu a mers la întâlnirea miniștrilor ai Sănătății din UE un Secretar de Stat din Ministerul Sănătăţii?”, a scris Ungureanu pe Facebook.

Nu de alta, dar domnul Ciolacu ne explica îndelung că nu se mai poate cu concediile de lux ale miniștrilor și că se fac reduceri mari de cheltuieli, mai ales că marea coaliție PSD-PNL bagă noi biruri grele pentru mediul privat.

Pe ai cui bani să fi călătorit doamna Puiu în Las Palmas de Gran Canaria?”.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.