Guvernul Grindeanu intenționează să promoveze noi biruri pentru a putea să acopere măririle de salarii și pensii pe care le-a promis în campania electorală. Astfel, executivul pregătește introducerea unui impozit pe gospodării în locul cotei unice de impozitare de 16%, o măsură care va dăuna celor care muncesc și va fi în folosul celor care muncesc puțin sau deloc.

Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu susţine că ideea este preluată din „sistemul american”.

„Este sistemul american. Ideea e să scoți din economia neagră toți banii posibili, apropos și de unde încasăm ca să mărim salariile: fiscalizăm totul”, a afirmat Vasilescu într-o emisiune televizată, potrivit hotnews.ro, relatează B1.

Ministrul Muncii a oferit și câteva exemple.

„Dacă vrei să îți duci copilul la școala de balet și să reduci această cheltuiala, cereți chitanță? Veți ajunge să cereți de peste tot chitanță”, a precizat Vasilescu. „Și la meditații, exact. Vă duceți copilul la meditații, cereți și puteți să vă deduceți”, a completat ministrul la întrebarea moderatului.

Cu alte cuvinte, cei care au copii pot să deducă cheltuilile ca să nu mai plătească noile impozite.

Discuțiile privind noile măsuri sunt momentan în faza incipientă, conform surselor din Ministerul Finanțelor, fiind luate în calcul mai multe variante.

„E vorba de un mecanism de deduceri fiscale pentru gospodării și din cauza că în acest moment nu există în Codul Fiscal conceptul de gospodărie și nici cel de familie, așa cum e în alte țări. Acum se încearcă o redefinire din punct de vedere fiscal a acestor concepte”, au afirmat sursele respective.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.