Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că nu acceptă remanierea guvernamentală și, în consecință,  respinge propunerile guvernului pentru ministerele Justiției, Fondurilor Europene și Românii de pretudindeni. Iohannis consideră că persoanele propuse nu sunt pregătite pentru aceste posturi. Președintele a declarat că i-a cerut Vioricăi Dăncilă să vină cu alte propuneri de miniștri sau de interimari.

„Această remaniere e un fel de farsă. Nu are absolut nimic de-a face cu îmbunătățirea actului de guvernare, cu agenda României. E cauzată de o răfuială din interiorul PSD și este neavenită (…) Nu accept această remaniere așa cum mi-a fost propusă. Pentru a merge totuși mai departe, am discutat telefonic cu premierul și am rugat-o fie să vină cu alte propuneri, fie să vină cu propuneri pentru miniștri interimari până la niște propuneri pe care le pot accepta. (…) Persoanele propuse nu sunt pregătite, nu au ținuta necesară pentru a ocupa portofoliile”, a declarat președintele.

În urmă cu o săptămână, premierul Viorica Dăncilă i-a transmis președintelui Iohannis propunerea de revocare a ministrului Justiției, Tudorel Toader, și demisiile ministrilor Fondurilor Europene și pentru Românii de pretutindeni, Rovana Plumb, respectiv Natalia Intotero.
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.