Presedintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă în care a declarat că alegerile parlamentare trebuie să aibă loc la termen.

„Mâine va fi ultima zi în care se mai pot depune candidaturile pentru parlamentare. Aceasta înseamnă că intrăm în linie dreaptă pentru scrutinul care va avea loc pe 6 decembrie. Vreau să fie de la bun început clar pentru toată lumea, pentru că am observat că unii politicieni propagă ca cineva ține neapărat la organizarea alegerilor în ciuda situației epidemiologic și că ele se pot amâna. Nimic mai fals. Alegerile reprezintă singura opțiune democratică validă care să ne permită să avem un nou Legislativ reprezentativ și legitimat prin votul cetățenilor.

Alegerile nu trebuie amânate pentru că un partid sau altul să se simtă mai bine pregătit peste câteva luni. Alegerile trebuie să aibă loc la termen, e fundamental pentru felul cum vom gestiona pandemia, dar să avem și o nouă majoritate solidă iî susținerea noilor reforme. Actuala majoritate pesedistă e una ilegitimă care nu mai reflectă de mult timp voința reală a românilor. Cea a făcut această majoritate toxica din luna martie?

A pus umărul la rezolvarea crizei sanitare, așa cum ar fi fost firesc? Nu, dimpotrivă a întârziat si blocat măsuri pentru gestionarea pandemiei și a promovat legi populiste.

Pentru a vedea nivelul de toxicitate atins de această majoritate să ne uităm nu mai departe de ziua de ieri când celebrul autor al OUG 13 Florin iordache a fost votat in functia de președinte a Consiliului Legislativ. PSD  în ciuda încercărilor disperate de a-și cosmetiza imaginea, râmâne acelasi partid toxic.

Sfidarea PSD e intolerabilă și lucrurile nu mai pot continua așa. Trebuie să fim onești fața de cetățeni și să spunem lucrurilor pe nume – actuala situație epidemiologică e îngrijorătoare, dar pandemia nu va lua sfârșit nici în ianuarie, februarie sau martie, așa cum fals susțin cei din majoritatea toxică din Parlament. Ar fi catastrofal pentru România să nu avem parlament functțonal, tocmai pentru că ne aflăm înntr-o criză sanitară și traversăm o perioadă dificilă economic și social, trebuie să facem tot posibilul ca România să nu rămână fără un Legislativ cu puteri depline.”, a spus președintele Iohannis.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.