Home Arta CELE MAI IMPORTANTE EXPOZIȚII ALE LUNII OCTOMBRIE

CELE MAI IMPORTANTE EXPOZIȚII ALE LUNII OCTOMBRIE

by Oana Stănciulescu
header
header „C.D. Rosenthal. Un artist în vremea revoluției”. Cea mai amplă expoziție monografică dedicată artistului Constantin Daniel Rosenthal, la noi în țară, este organizată cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la nașterea celui care ne-a dăruit operele emblematice „România Revoluționară” și „România rupându-și cătușele pe Câmpia Libertății”.

Organizator: Muzeul Național de Artă al României
Curator: Monica Enache
Durată: 24 septembrie 2020 – 21 februarie 2021

header „Hans Mattis-Teutsch. Sub semnul avangardei”. 34 de lucrări de artă plastică, semnate de artistul complex Hans Mattis-Teutsch, permit urmărirea traseului stilistic al artistului: de la peisaje postimpresioniste, cu accente simboliste, evoluând apoi sub influența „Der Blaue Reiter” spre expresionism abstract, dar și apropierea ulterioară de constructivism, evidențiată de nudurile stilizate de la începutul anilor ’30.

Organizator: Muzeul Municipiului București
Curator: Radu Popica
Durată: 2 octombrie – 1 noiembrie 2020

header „Darie Dup – Lorem Ipsum”. Expoziția este concepută ca un parcurs fragmentar ce adună laolaltă preocupările importante ale artistului din ultimii ani, impresionante prin varietatea, semnificația și gesticulația lor, dar care poartă o notă personală puternică, bine conturată, a artistului matur, dar mereu în căutare de idei și înnoiri de limbaj.

Organizator: Muzeul de Artă Craiova
Curator: Horea Avram
Durată: 18 septembrie – 1 noiembrie 2020

header „Cecilia Cuțescu Stork și Ligia Macovei, o relație inedită: maestru-discipol”. Forță, curaj și frumusețe sunt cele trei cuvinte ce definesc  expoziția-medalion care prezintă relația specială dintre Cecilia Cuțescu Stork și Ligia Macovei. Lucrările expuse intră într-un dialog unic, fiecare simbolizînd, printr-un anumit personaj, un tip specific de percepție a realității, o reacție în fața unor încercări ale vieții, reliefând o predilecție majoră pentru abordarea analitică a universului feminin.

Organizator: Muzeul Municipiului București
Curator: Elena Olariu
Durată: 17 septembrie 2020 – 10 ianuarie 2021

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.