Home Economie Halucinant! Oficial ANAF: Un MILIARD de euro, SCOȘI din România în ultimii CINCI ani

Halucinant! Oficial ANAF: Un MILIARD de euro, SCOȘI din România în ultimii CINCI ani

by George Avram

Declarație halucinantă a unui oficial român. Ionuț Mișa, directorul general al Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili din ANAF, a declarat că aproape un miliard de euro au fost scoși din România în ultimii cinci ani, scrie Agerpres.

Numai de la 5 companii care sunt în domeniul petrolului, retailului, tutunului și comerțului cu electronice s-au făcut ajustări de 87 milioane lei. Doar 5 companii, gândiți-vă ce înseamnă la nivel național. Direcția generală a marilor contribuabili are astăzi 1.500 de companii în portofoliu. Sumele sunt mari, foarte mari. Un studiu pe care l-am realizat la începutul anului 2015 pe un portofoliu de 2.500 de companii ne dusese la concluzia că aproape 1 miliard de euro în ultimii 5 ani au fost scoși din România. Cu aceste sume s-ar putea realiza extrem de multe proiecte în România și ar putea aduce beneficii majore românilor„, a spus Mișa în cadrul dezbaterii „Unde se duc profiturile din România? — Traseul banilor făcuți în România și de ce firmele românești nu au șanse reale de dezvoltare”.

Acesta a dat ca exemplu o companie din domeniul tutunului, care achiziționa produsul de la o altă subsidiară afiliată dintr-o țară membră la un preț foarte mare, pe care îl vindea în România la o marjă de profit extrem de mică. Astfel, în țara noastră plătea aproape nimic, iar în țara respectivă se duceau toate profiturile.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.