Home Actualitate EXCLUSIV PRESSHUB. Premierul Ciucă a înființat un nou post de secretat general al Cancelariei, pentru o protejată a lui Emil Boc

EXCLUSIV PRESSHUB. Premierul Ciucă a înființat un nou post de secretat general al Cancelariei, pentru o protejată a lui Emil Boc

by Oana Stănciulescu

Prima decizie din acest an a prim-ministrului Nicoale Ciucă a fost să înființeze o nouă funcție bine plătită la Palatul Victoria. Surse din cadrul PNL susțin că postul este cu dedicație pentru o protejată veche a lui Emil Boc, poate cel mai important personaj din partid în acest moment.

Așa se justifică și graba cu care Nicolae Ciucă a luat această decizie. Prin hotărârea de guvern pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 832/2022 privind stabilirea atribuțiilor, organizarea şi funcţionarea Cancelariei Prim-Ministrului se înființează funcția de secretar general al Cancelariei Prim-ministrului.

„Prin acest act normativ, se prevede în structura organizatorică a Cancelariei Prim-Ministrului, existența funcției de secretar general, înalt funcționar public, numit în condițiile legii, prin decizie a prim-ministrului, cu încadrarea în numărul de posturi aprobat, prin transformarea unui post vacant existent.

Potrivit hotărârii, secretarul general asigură stabilitatea funcționării Cancelariei Prim-Ministrului, continuitatea conducerii și realizarea legăturilor funcționale între structurile acesteia. Secretarul general îndeplinește atribuțiile și responsabilitățile prevăzute de OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, secretarul general poate îndeplini și alte atribuții prevăzute de regulamentul de organizare și funcționare al Cancelariei Prim-Ministrului ori încredințate de șeful Cancelariei Prim-Ministrului”, se arată în comunicatul de presă.

Organigrama arată că responsabilitățile noului secretar-general nu sunt așa importante

Potrivit, însă, organigramei Cancelariei premierului, în posesia căreia am intrat, secretarul general, post nou înființat, nu are în subordine decât două departamente, și anume Compartimentul juridic și Direcția asigurare resurse.

Ca atare, cele două departamente sunt departe de importanța anunțată pompos pe site-ul guvernului, aceea de a  asigura, nici mai mult, nici mai puțin decât stabilitatea funcționării Cancelariei.

Toate celelalte departamente rămân, însă, în coordonarea Șefului Cancelariei. Pare mai degrabă un post înființat pentru o persoană, nu invers. În orice instituție serioasă, cauți o persoană potrivită pentru un post de care ai nevoie, nu înființezi un nou loc de muncă pentru a aduce pe cineva.

Noua organigramă a Cancelariei prim-ministrului

Pentru cine este pregătit noul post de la Palatul Victoria?

Graba lui Nicolae Ciucă de a înființa, chiar în ziua a patra a noului an, un nou post bine plătit, călduț, la Palatul Victoria, demonstrează că acesta este cu dedicație. Cel mai probabil nu va ajunge în acest post un economist, un angajat de la o multinațională, un absolvent de Harvard, care nu s-a întâlnit niciodată față în față cu un politician.

Potrivit surselor noastre de la Palatul Victoria, postul a fost înființat pentru Cynthia Carmen Curt, după căsătorie Deaconescu, pe care presa o numește protejata lui Emil Boc. Aceasta a fost o prezență constantă în presa din Cluj.

Clujeanca Cynthia Curt, «blonda lui Boc», vâneaza posturi «grele» la București” sau „Boc își apără blondele: Cynthia Curt are doctoratul! De aceea am trimis-o consul general la Barcelona” sunt doar două din titlurile vremii.

Cynthia Curt Deaconescu nu neagă, dar nu comentează

PRESShub a contactat-o pe Cynthia Curt Deaconescu, pentru a confirma sau informa informația că va fi numită pe noul post creat. Aceasta nu a negat informația. În schimb, ne-a cerut să adresă întrebarea biroului de presă al Secretariatului General al Guvernului, unde lucrează în prezent.

„O să vă rog să luați legătura cu biroul de presă, avem purtător de cuvânt. Chestiunea nu ține de viața mea privată, ține de profesie. Vă rog frumos să luați legătura cu biroul de presă”, a fost singurul răspuns al Cynthiei Curt Deaconescu, la întrebările PRESShub.

Integral pe Presshub.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.