Legea pentru acces liber pe terenurile de sport din şcoli, „astfel încât copiii să aibă posibilitatea de a se juca într-un mediu sigur”, a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Proiectul a fost depus de deputatul USR Tudor Pop, după ce primul a fost declarat neconstituţional de CCR, în urma unei sesizări făcute de către Guvern.

„Suntem la a doua încercare de a rezolva această problemă. Pe fond, susţinem acelaşi lucru, pe formă am oferit mai multă claritate. Astfel, am extins articolul care spune că bazele sportive proprii pot fi puse la dispoziţie, gratuit sau cu plată, comunităţilor locale, persoanelor fizice sau juridice, cu precizarea că accesul se poate face doar pe baza unui regulament de acces şi utilizare, elaborarea acestui regulament fiind, de altfel, atributul autorităţilor locale”, a declarat Tudor Pop, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Parlament.

Școlile au la dispoziție patru luni pentru a stabili orarul de acces și modul de utilizare.

„Este permis accesul gratuit în spațiile și terenurile de sport exterioare ale unităților de învățământ care fac parte din domeniul public al comunelor, orașelor și municipiilor și sunt administrate de către consiliile locale, tuturor copiilor,(…) precum și tinerilor cu vârsta de peste 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora”, se arată în lege.

În termen de 120 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi toate unităţile de învățământ vor introduce în regulamentele actuale de funcționare prevederi legate de acces și de modul de utilizare al spațiilor și terenurilor de sport aflate în folosința acestora, precum și orarul de acces, după orele de program, în zilele libere și în timpul vacanțelor școlare și le vor afișa la exterior într-un loc vizibil, precum și pe pagina de internet, acolo unde este cazul.

 

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.