Home Actualitate EXCLUSIVITATE. Scandalul primelor de la Transelectrica ia amploare. Se solicită accesul la informațiile privind modalitatea de acordare a primelor de sute de mii de euro

EXCLUSIVITATE. Scandalul primelor de la Transelectrica ia amploare. Se solicită accesul la informațiile privind modalitatea de acordare a primelor de sute de mii de euro

by Oana Stănciulescu

Expres Magazin a prezentat, în exclusivitate, zilele trecute, lista cu primele pe care conducerea Transelectrica, care are monopol pe piața românească de energie electrică, și la care statul român are 58,7%, le-a acordat unui număr de 456 de salariați excepționali, în baza unui protocol cu Federația Națională a Sindicatelor din Electricitate “Univers”. Reamintim că Transelectrica este o companie aflată în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului, adică a lui Marian Neacșu, PSD.

Expres Magazin a intrat în posesia notei pe care Federația Națională a Sindicatelor din Electricitate “Univers” a trimit-o conducerii Transelectrica după apariția articolului. Federația precizează că a aflat din presă faptul că există discrepanțe uriașe între sume, între cea mai mică primă și cea mai mare primă, și solicită accesul la informațiile privind modalitatea de acordare a primelor, sub toate aspectele – încadrarea în criterile de acordare stabilite prin protocol.

“Odată cu apariția articoleleor de presă în care erau prezentate detaliat sumele acordate și beneficiarii primelor cu caracter special, am sesizat discrepanțe majore între salariații companiei, ca de altfel și o diferență semnificativă între cea mai mare și cea mai mică sumă acordată, pentru multe poziții din listă fiind imposibil să înțelegem raționamentul sau încadrarea într-unul din criteriile de acordare stabilite prin protocol”, se arată în nota transmisă conducerii Transelectrica.

“Liberalii nu încetează cu nepotismele: Tudor Rareş Cătăniciu, fiul Steluței Cătăniciu, fostă membră PD, în echipa lui Emil Boc, apoi PNL vechi, apoi membră a Partidului Conservator, apoi ALDE, iar acum PSD, a fost propulsat la cabinetul de adjunct al Secretariatului General al Guvernului, Mircea Abrudean”, scria Psnews, în mai 2021.

 

 

You may also like

2 comments

Gheorghe Percă 5 ianuarie 2023 - 23:21

Evident ceea ce expuneți pare cel puțin un management cu urme de subiectivism. Probabil tuturor ni se pare ca oamenii sunt subiectivi in luarea deciziilor. Oare este cineva atat de sfânt încât sa nu greșească in felul acesta? Dar, totuși, “rostogolirea” acestui subiect pe mine ma duce cu gândul intr o zona de atac mediatic. Din întâmplare am ceva informații despre primele din alte instituții și companii de stat, iar Transelectrica e de departe “mizilic”. Romgaz, TransGaz, Tarom, Hidroelectrica, Romaero, romatsa, companii de drumuri și investiții, cec, eximbank… nici nu mi vin in minte toate… Dragilor… credeți-mă ce scrieți aici e “de semințe”, așa ca pedalarea pe acest subiect mi se pare cu tenta la anumiți oameni care poate chiar împiedica un jaf care nu se vede….
Mai gândiți-o p-asta!

Reply
Oana Stănciulescu 6 ianuarie 2023 - 07:10

Doar pt ca dvs stiti ca in alte institutii primele sunt mai consistente, nu este un motiv sa ascundem sub pres ce se intampla aici. Daca averti informatii, va rugam sa ni le furnizati si le vm publica. Pe de alta parte, sa consider ca 2 articole insemna atac mediatic ne face pe noi sa spunem ca reactia dvs este ciudata. Fie sunteti din sistem, fie …. iar finalul este apoteotic, nu stiu ce credeti dvs despre ziaristi, dar cred ca este o greseala sa consideri ca toti sunt neinstruiti. nu ne jigniti inteligenta, va rog.

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.