Home Stiri principale Discuție Timmermans – Dragnea: PSD, la un pas de EXCLUDERE!

Discuție Timmermans – Dragnea: PSD, la un pas de EXCLUDERE!

by Ana Barb

Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene, a relatat o discuție pe care a avut-o cu Liviu Dragnea la Madrid, la Congresul socialiștilor europeni, că dacă vrea ca PSD să facă în continuare parte din această familie europeană, atunci trebuie să-i respecte valorile.

Evident, este vorba despre statul de drept și respectarea valorilor democratice.

Se pare că Dragnea i-ar fi promis lui Timmermans că așa va face.

Timmermans i-a mai transmis lui Dragnea că majorările de pensii și salarii nu sunt suficiente, fără respectarea statului de drept. Asta după ce Liviu Dragnea a ținut un discurs în fața socialiștilor europeni în care s-a lăudat cu măsurile economice luate de PSD în România.

„Multe dintre guvernele noastre din Europa, în ultimii noi ani, au crescut pensiile, salariile, au crescut salariul minim. Acestea sunt lucrurile pe care le facem când suntem la guvernare. Am făcut aceste lucruri în Suedia, în România, în Spania, în Portugalia.

Dar dacă suntem partidul care vorbeşte cel mai mult despre propriile valori, dacă suntem partidul care îi critică pe alţii când încalcă statul de drept, când atacă libertatea presei, când pun judecătorii sub control politic, când opresc lupta împotriva corupţiei, trebuie să vorbim deschis dacă vedem asemenea probleme în familia noastră. Acesta este un mesaj care a fost transmis clar ieri lui Liviu Dragnea de către Serghei (Stanishev, n.r.), Udo (Bullmann, n.r.) şi cu mine, ieri, când ne-am întâlnit. I-am spus ieri: ”Liviu, dacă vreţi să faceţi parte din această familie, trebuie să respectaţi valorile noastre fundamentale”. Şi Liviu a spus că vor face acest lucru. Vom avea discuţii pe această temă în săptămânile viitoare. Nu putem face niciun compromis în acest domeniu. 

Aceasta este o linie roşie pentru mişcarea noastră. Am văzut că România a devenit o societate vibrantă, deschisă, unde lupta împotriva corupţiei a avut succes în ultimii ani, o societate în care există presă liberă, o societate în care sistemul judiciar poate funcţiona independent. Aceste lucruri nu se pot schimba. Nu trebuie să se schimbe. Tocmai am fost în Ungaria. Am văzut ce se întâmplă dacă se fac paşi înapoi”, a declarat Frans Timmermans.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.