Secretariatul de stat pentru Revoluționari a găsit nereguli după ce Corpul de control al premierului a desfășurat o acțiune de control în cadrul instituției.

Conform raportului Corpului de control, un copil de cinci ani are certificat de luptător al Revoluţiei Române.

Ancheta arată că sunt mai multe persoane care au astfel de titluri, dar care în 1989 aveau între 5 şi 12 ani, potrivit Realtiatea TV.

Corpul de Control a sesizat şi că, în perioada 2013-2015, peste 15.000 de cartele de metrou gratuite au fost distribuite în plus revoluţionarilor.

Fostul secretar de stat Adrian Sanda a fost arestat preventiv în dosarul privind acordarea ilegală a unor titluri pentru revoluţionari, fiind acuzat de săvârșirea a patru infracțiuni de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și a unei infracțiuni de abuz în serviciu.

Anchetatorii au descoperit că cei care voiau să obţină un certificat de „Luptător cu rol determinant în Revoluție”, au plătit între 1.000 și 5000 de euro.

Aproape 3.500 de oameni ar fi obţinut, prin şpagă, certificate de luptători în Revoluţia din decembrie ’89, în unele cazuri șpaga s-a înmânat chiar pe holurile de la Palatul Parlamentului.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.