Ultima decizie a guvernului Ponta, cu acordul FMI, este aceea de a reduce ratele la jumătate pentru clienții care au salarii mici și nu pot să le plătească. Așadar, dacă ai rată la bancă, stai liniștit, vine statul și te ajută.

Premierul Victor Ponta a anunţat  luni introducerea unei scheme de ajutor fiscal pentru cei care au credite şi un salariu de până în 1.600 de lei. Guvernul va susţine, din bani publici, înjumătăţirea ratei pe o perioadă de doi ani. Măsura i-ar putea viza pe peste 900.000 de români cu venituri mici.

Economiștii spun că această decizie va face mai mult rău decât bine deoarece are multe efecte negative, cum ar fi faptul că este un precedent periculos. Oricine poate să găsească, de acum încolo,  pensionari, oameni cu venituri reduse și să-i pună să se împrumute pentru ei.

Pe de altă parte, este curios cum se va pune în practică, fiind un contract între un privat și o persoană fizică. Cum intervine statul în acest contract?

Măsura este susținută și lăudată de Fondul Monetar Internațional, ca și când, spune profesorul Mircea Coșea, FMI s-ar fi înscris în USL.

„Măsura anunţată ieri de Guvernul României de a-i sprijini pe cei cu venituri mici şi mijlocii, dar cu datorii mari este una dintre măsurile menite să stimuleze consumul şi îi ajută pe cei care au fost cei mai loviţi de criză”, a declarat Andreea Schachter, sefa misiunii FMI în România.

Economiştii sunt, însă, mai puţin încrezători în efectele pozitive ale măsurii anunţate de premierul Victor Ponta.

„Guvernul oferă o pilulă otrăvită pentru a cumpăra voturi”, „Măsura reducerii la jumătate a unor rate la credite va produce haos în piaţă”, „Oamenii vor fi încurajaţi să nu îşi mai plătească ratele”, sunt doar câteva dintre opiniile critice ale economiştilor cu privire la propunerea Guvernului referitoare la CREDITELE BANCARE, potrvit realitatea.net.

loading...

2 COMENTARII

  1. „Economiştii sunt, însă, mai puţin încrezători în efectele pozitive ale măsurii anunţate de premierul Victor Ponta”

    Care economisti spun? ce? fiecare are propia parere despre acesta decizia!
    Sunt si economisti care spun ca e bine! 🙂
    Sanatate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.