Guvernul Ponta vrea să ascundă adevăratele măsuri stabilite cu FMI prin anunțarea unor creșteri nesemnificative ale salariilor și pensiilor.

Cota unică rămâne 16 la sută, salariul minim va creşte până la 900 de lei, pensiile vor fi majorate cu 3,76%, iar CAS are toate şansele să scadă cu cinci puncte procentuale în 2014 s-a auzit din gura lui Victor Ponta.

Ce se întâmplă cu adevărat însă cu banii cetățenilor spun celelalte măsuri stabilite – creșterea accizelor și a altor taxe.

Introducerea aşa-numitei „taxe de stâlp”, adică un impozit pe proprietate pentru construcţiile speciale aparţinând persoanelor juridice exceptate până în prezent, cum ar fi reţelele electrice, eoliene şi hidrologice se vor duce exact în prețuri. „Toate companiile care deţin construcţii speciale vor fi impozitate, deci inclusiv E.ON, Enel, Transelectrica, Transgaz, Romgaz.. Nu numai companiile de stat, dar şi companiile private”, a explicat ministrul de Finanţe Daniel Chiţoiu, după discuţiile cu FMI.

Ideea unei „taxe pe stâlp” a mai avut-o și ministrul Finanţelor Gheorghe Ialomiţianu număi cî PDL nu a avut curaj să o ducă până la capăt.

Indexarea accizelor la carburanţi cu inflaţia, respectiv cu 3,3%, şi introducerea unei noi accize de 7 eurocenţi pe litru pentru construcţia de autostrăzi va duce la duce la scumpirea benzinei și motorinei, ceea ce se va reflcta în prețurilor tututror produselor.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.