Home Lifestyle De ce trebuie să mânânci alimente antiinflamatorii/ Bolile neștiute declașate de inflamația din organism. Sfaturi de la un cunoscut antrenor de sănătate

De ce trebuie să mânânci alimente antiinflamatorii/ Bolile neștiute declașate de inflamația din organism. Sfaturi de la un cunoscut antrenor de sănătate

by George Avram

Sănătatea noastră are legătură directă cu alimentele pe care le consumăm. Dar acest lucru nu mai este de mult o necunoscută. Pentru a înțelege însă cum reacționează organismul atunci când este agresat, trebuie să înțelegem ce modificări au loc în acel moment. Deși auzim din ce în ce mai des despre boli inflamatorii, încă este insuficient explicat ce înseamnă și cum funcționează sistemul inflamator al corpului nostru, dar și ce alimente pot să anihileze aspectele negative ale acestuia. De exemplu, s-a observat că alimentele bogate în carbohidrați au un efect negativ asupra creșterii inflamației, de aceea sunt recomandate alimente cu conținut scăzut de carbohidrați, care sunt bogate în acizi grași omega-3 și antioxidanți.

Ce factori declanșează inflația din organism

„Termenul de inflamație se referă la unul dintre cele mai importante mecanisme de protecție ale organismului. De-a lungul vieții, intram în contact cu organisme și substanțe chimice care reprezintă o amenințare pentru organism – unele dintre aceste amenințări sunt mai ușoare decât altele.Organismul răspunde întotdeauna la acestea eliberând mai multe substanțe chimice într-un mecanism numit inflamație. Aceasta înseamnă că inflamația este un răspuns imun la vătămări”, spun specialiștii în domeniul sănătății, care acum pot să îi ajută pe alții să facă schimbări în stilul de viață, pentru a avea un organism sănătos. Din fericire, cei care vor să aibă o viață sănătoasă nu mai sunt singuri. Există specialiști care pot să te îndrume la tot pasul.

De ce avem nevoie de alimente antiinflamatorii?

Așadar, inflamația este de două categorii- acută și cronică. O persoană poate suferi o inflamație cronică pentru o anumită perioadă fără însă să o știe. De foarte multe ori este pus un diagnostic asociat cu boli precum tulburările cardiace, accidentul vascular cerebral, hipertensiunea arterială și anxietate. Când de fapt este vorba despre o inflamație în organism. Unul dintre factorii care declanșează inflația în organism este dieta.

Iată o listă cu cele mai bune 10 alimente antiinflamatoare pe care poți să le adaugi la dieta ta dacă vrei să ai un organism sanătos și să scapi de bolile provocate de această problemă.

  1. Pește

Peștele este o sursă excelentă de proteine, ceea ce înseamnă că pot fi consumat și de cei care vor să facă mușchi. De asemenea, peștele a fost asociat cu reducerea riscului de boli de inimă, accident vascular cerebral și inflamație. Ca atare, mănâncă pește cât de des poți. Acesta constituie o masă sănătoasă, indiferent că este prânz sau cină.

  1. Creveți

Din nou, un alt fructe de mare. Aceștia conțin calorii destul de scăzute, în timp ce reușesc să conțină cantități sănătoase de proteine, grăsimi, minerale și vitamine.

Grăsimea conținută de creveți este și un acid gras omega-3, o grăsime polinesaturată cu puternice proprietăți antiinflamatorii. Vitaminele includ vitamina B6 și vitamina E, care este excelentă pentru piele.

Unele minerale conținute de creveți includ zinc, un micronutrient care ne ajută la îmbunătățirea imunității și ne ajută să funcționeze mai bine intestinul și iodul, care este necesar pentru producerea unuia dintre cei mai importanți hormoni din organism: tirozina.Fără acest mineral, suntem expuși riscului de a dezvolta tulburări tiroidine, după cum spun specialiștii. .

  1. Nuci

Nucile sunt o alegere sănătoasă și la îndemână de alimente antiinflamatoare. În plus, pot fi folosite și de vegetarieni. Acizii grași Omega-3 conținuți în nuci au fost legați de reducerea inflamațiilor care ar putea cauza artrita. Conțin și vitamina E, care ajută la menținerea pielii umede și sănătoase, potrivit nutriționistei menționate mai sus.

De asemenea, cei care doresc să slăbească, pot apela cu încredere la nuci, deoarece sunt consistente și țin de foame.

  1. Merele

Se știe deja că „un măr pe zi ține doctorul departe”. Și asta pentru că un măr întreg conține aproape toți nutrienții necesari într-o dietă echilibrată: carbohidrați, vitamine, antioxidanți și fibre. Datorită antioxidenaților au efect antiinflamatoriu. Merele sunt excelente în reducerea riscului de boli de inimă, cancer și alte tipuri dăunătoare de inflamație.

Antocianinele, o clasă de antioxidanți care se găsesc în fructe de pădure, au proprietăți antiinflamatorii puternice. Ele ajută la menținerea celulelor în formă bună prin eliminarea radicalilor liberi.

  1. Avocado

Despre avocado se vorbește mult de către dieteticieni, dar și de către medici. Și asta pentru că este o sursă bogată de mulți nutrienți. Un avocado conține potasiu, magneziu și fibre. Potasiul ajută la reglarea funcțiilor corpului, cum ar fi echilibrul apei, semnalizarea celulară și, de asemenea, contracția și relaxarea mușchilor. Magneziul este necesar pentru menținerea tensiunii arteriale. Fibrele din avocado facilitează trecerea scaunelor.

Carotenoidele conținute de avocado sunt puternice în reducerea riscurilor de cancer. Acestea ajută la menținerea scăzută a radicalilor liberi din organism, reducând stresul oxidativ.De asemenea, opresc inflamarea celulelor noi ale pielii. Specialiștii spun că trebuie introduc un avocado în meniu, cât de des se poate, mai ales că ajutat de puțină creativitate poți să faci o sumedenie de rețete.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.