Premierul Dacian Cioloş se întâlnește vineri cu victimele tragediei de la Colectiv, dar şi cu rude ale celor răniţi în incendiul de anul trecut, au precizat surse oficiale pentru AGERPRES, potrivit dcnews. 

Potrivit surselor citate, la întâlnire ar urma să participe şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă prin care se prelungeşte cu doi ani posibilitatea decontării tratamentelor pentru victimele tragediei din clubul Colectiv care se tratează în străinătate.

‘Guvernul a adoptat astăzi o ordonanţă de urgenţă care modifică OUG adoptată la începutul acestui an referitoare la plata tratamentului pentru pacienţii din Colectiv care au fost trataţi în străinătate sau care urmează să fie trataţi în străinătate. Astfel, prelungim cu încă doi ani posibilitatea ministerului de a deconta aceste tratamente în străinătate pentru toţi pacienţii din Colectiv’, a anunţat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. El a adăugat că suma alocată va fi inclusă în bugetul ministerului pe următorii doi ani. Potrivit lui Voiculescu, în acest an, bugetul destinat tratării în străinătate a pacienţilor de la Colectiv a fost ‘într-o mică măsură folosit’.

Ministrul a explicat că de vină au fost ‘greutăţile birocratice, barierele birocratice’, care au fost eliminate prin noua ordonanţă de urgenţă.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.