Dacian Cioloș a declarat la Realitatea TV, în emisiunea ”Jocuri de Putere”, că legea conversiei creditelor în franci elvețieni este una necesară, dar nu în această formă. De aceea a decis să o conteste la CCR.

”Am susținut de la început necesitatea acestei legi. Trebuie să-i ajute pe cei care luând un credit atunci, în momentul de față pune în pericol venitul lunar pentru familie, nu speculatorii. În amendamentele trimise la Parlament, cu propunerea de susținere a acestui proiect, am precizat necesitatea unui plafon. Dacă nu are probleme de Constituționalitate, va intra în vigoare. Dacă are, vom veni cu propuneri de modificare și va fi adoptată curată. Dacă CCR constată că sunt probleme, Guvernul va veni cu propuneri de modificare. Dacă e cazul, vom da OUG”, a afirmat Dacian Cioloș.

Premierul a susținut că e o problemă faptul că nu există un plafon și printre cei care vor beneficia de această lege sunt și cei care au împrumutat un milion de franci.

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, a declarat pentru HotNews.ro că 40 de clienţi au luat 45 de credite de peste un milion de franci, iar alţi 201 clienţi au luat credite cu valoarea cuprinsă între jumătate de milion şi un milion de franci elveţieni. Numărul total de clienţi cu credite în franci elveţieni este de 51.334, iar soldul total al creditelor este de 5,6 miliarde lei. Premierul Cioloș a anunțat că Guvernul atacă la CCR Legea reconversiei creditelor în franci elvețieni, pentru a proteja persoanele care și-au luat case în moneda elvețiană, și nu pe speculatori.

Eugen Rădulescu, şeful Direcţiei stabilitate financiară din BNR, a scris, pe Facebook, că printre viitorii beneficiari ai legii se numără o persoană care a luat un milion de euro că să cumpere acţiuni la Transelectrica.Nu a menționat și numele acesteai, deși ar fi interesant de știut. Cu alte cuvinte, legea este dată cu dedicație pentru cei bogați, prieteni sau nu cu politicienii, sau pentru cei care nu-și mai pot achita ratele la bancă?

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.