Home Actualitate Consultant în turism: Un sezlong la Mamaia costă 200 de lei pe zi

Consultant în turism: Un sezlong la Mamaia costă 200 de lei pe zi

by George Avram

Prețurile pe litoralul românesc, pe plajele din Mamaia sau din Năvodari au ajuns să coste mai mult decât stațiunile exclusiviste de pe Coasta de Azur, se plâng turiștii pe rețelele de socializare, potrivit B1. Cristian Pitulice, consultant în turism, a declarat într-o intervenție în emisiunea News Pass, cu Laura Chiriac, că românii au ajuns să dea și 200 de lei pe zi pentru un șezlong. Acesta a mai spus că litoralul românesc este în colaps din această cauză:

„În Mamaia sunt situații în care un șezlong costă undeva la 40 de euro pe zi, echivalent. Suntem la 200 de lei pe zi un șezlong. În Italia, rar se întâmplă să sară 25 de euro un șezlong. Probabil în zonele foarte aglomerate avem situații de genul acesta. În momentul de față litoralul românesc este în pragul colapsului pentru că cei de pe litoral nu au învățat nici cea mai mică lecție din dezastrul pe care l-au trăit anul trecut. A fost cel mai prost an al turismului românesc de pe litoral, exceptând perioada de pandemie. 2023 cu siguranță îl va doborâ. Litoralul românesc va fi preponderent gol. Deja hotelierii sau asociațiile turistice de pe litoral au început să mintă.

Avem grade de ocupare de 30% și ei spun că este 70%. Este o încercare disperată de a drege busuiocul și de a arăta că nu este chiar așa de mare dezastrul, uitați că vin oamenii, că se simt bine, că este totul în regulă. Omanii care ajung acolo și pun poze pe social media de exemplu arată stațiunile goale și un grad de ocupare pe șezlongurile de plajă de 20%-25%. Suntem în plin sezon turistic deja, copiii au luat vacanță.Oamenii se îndreaptă către orice destinație posibilă decât litoralul românesc. Românii se duc în Italia, în Spania, în Cipru, în Franța, pe oriunde apucă. Raportul calitate-preț este mai bun decât la noi. Cele câteva hoteluri care își fac treba nu au suficientă tracțiune să tragă această ciudățenie a noastră, litoralul românes”.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.