Home international Italia a sechestrat bunuri de 2 miliarde de euro ale oligarhilor ruși/ Vile, iahturi, mașini și conturi, pe lista neagră

Italia a sechestrat bunuri de 2 miliarde de euro ale oligarhilor ruși/ Vile, iahturi, mașini și conturi, pe lista neagră

by George Avram

Divizia de combatere a spălării banilor (UIF) din cadrul Băncii centrale a Italiei a anunțat, marți, că a îngheţat active în valoare de aproximativ două miliarde de euro aparţinând oligarhilor ruşi, de la debutul invaziei rusești în Ucraina, în februarie anul trecut, și până la finalul lunii iunie anul acesta.

Italia a sechestrat active, inclusiv conturi bancare, vile, iahturi şi automobile, în cadrul sancţiunilor impuse de UE Rusiei. A și avut ce. Până la izbucnirea războiului, oligarhii ruși au tot cumpărat proprietăţi în zone de lux din Italia, precum lacul Como, Sardinia, Toscana şi Coasta Liguriei.

Directorul UIF, Enzo Serata, a mai susținut că au fost îngheţate participaţii financiare de circa 330 milioane de euro, care au legătură cu 80 de persoane, informează Reuters.

Oligarhii ruși contestă în instanță decizia de îngheţare a activelor

O parte dintre oligarhii ruşi vizaţi de sancţiuni, inclusiv magnatul metalelor Alisher Usmanov, au atacat în justiție decizia de îngheţare a activelor.

În aprilie, un tribunal din Italia a transferat către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) o decizie cu privire la menţinerea îngheţării unor active de peste 80 de milioane de euro aparţinând lui Usmanov.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.