Home Politica Berlusconi reuşeşte să îndepărteze perspectiva alegerilor anticipate

Berlusconi reuşeşte să îndepărteze perspectiva alegerilor anticipate

by Ioana Popescu

După o reuniune de şase ore a conducerii partidului său, Poporul Libertăţii (PDL), Berlusconi a anunţat că în septembrie va cere încrederea Parlamentului pe cinci teme, „pentru a merge înainte alţi trei ani”.

El a avertizat însă că, dacă se va regăsi în minoritate, nu are „altă opţiune decât revenirea la urne înainte de Crăciun”, potrivit Mediafax.

În cazul unui scrutin înaintea termenului normal, 2013, Berlusconi s-a declarat convins de victoria coaliţiei sale cu „peste 50 la sută” şi a evocat posibilitatea unui Guvern susţinut de altă majoritate decât cea care a câştigat alegerile din aprilie 2008.

O parte a presei a calificat aceste declaraţii ca un „ultimatum” al lui Berlusconi către rebeli, dar susţinătorii lui Fini au reacţionat repede şi favorabil propunerilor premierului, considerându-le acceptabile în proporţie de 95 la sută.

După 17 ani de alianţă cu Silvio Berlusconi, Fini, preşedintele Camerei Deputaţilor, a părăsit PdL la 30 iulie, împreună cu 33 de deputaţi şi zece senatori, pentru a forma grupul Viitor şi Libertate pentru Italia.

După rebeliunea susţinătorilor lui Fini, Silvio Berlusconi a pierdut majoritatea absolută în Camera Deputaţilor şi poate avea dificultăţi şi în Senat.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.