Home Actualitate A apărut şi Oprescu: Am simţit amestecul politicului, nu am fugit

A apărut şi Oprescu: Am simţit amestecul politicului, nu am fugit

by Ioana Popescu

Primarul Sorin Oprescu a apărut şi el după tragedia de la Maternitatea Giuleşti şi face declaraţii războinice.

El spune că nu a fugit şi nu va fugi de răspundere, precizând că în cele 18 spitale pe care le-a preluat în 2009 a investit peste 40 de milioane de euro.

„Nu am fugit şi nu fug de răspundere. Ce am făcut în cele 18 spitale? Am făcut un departament de chirurgie hepatică la Spitalul «Sfânta Maria», al doilea după cel de la Fundeni. Am făcut o clinică de ultimă generaţie de gastro-enterologie la Spitalul Colentina, o clinică de radioterapie la Colţea, cea mai modernă cameră gamma la Spitalul Burghele, bloc operator nou şi secţie de terapie intensivă la Spitalul Foişor, de asemenea bloc operator la «Carol Davila», am refăcut în totalitate Spitalul Malaxa şi am organizat blocul operator şi, totodată, am refăcut Spitalul «Sfântul Luca»”, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, în replică la cei care l-au acuzat că de un an de când a preluat cele 18 spitale nu s-a îngrijit de acestea.

Totodată, Oprescu a adăugat că încă de la sfârşitul lui 2009 a anunţat că are în plan să construiască trei sau chiar patru spitale noi, fiind vorba de o unitate la Spitalul de copii „Victor Gomoiu”, o alta în curtea Spitalului Colentina şi, de asemenea, una la Spitalul de Stomatologie .

Primarul Sorin Oprescu declara, în aprilie, că pentru 2010 bugetul alocat celor 18 unităţi sanitare preluate de municipalitate este de 45 de milioane de euro.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.