Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate lansează luni, 23 august 2010, campania „România se pregăteşte să moară”, care se va desfăşura timp de un an. Scopul proiectului este „trezirea conştiinţei civice, crearea unei societăţi civile active şi stoparea fenomenului de ´pasivitate´”.

Potrivit https://a-r-c-e-n.blogspot.com, campania este organizată la iniţiativa unor studenţi şi elevi voluntari, care „au conştientizat lipsa societăţii civile din România, lipsa de reacţie a cetăţenilor şi gradul ridicat de indiferenţă manifestat la toate nivelurile societăţii”.

Titlul campaniei ARCEN reprezintă un avertisment adresat nu atât instituţiilor statului şi factorilor de decizie, cât cetăţenilor, „care se află de 20 de ani într-o continuă stare de inerţie şi pasivitate”, după cum susţin organizatorii.

ARCEN îşi propune să atragă atenţia întregii societăţi, dar în special tinerilor români, asupra importanţei solidarizării şi asumării responsabilităţii în vederea implicării active în problemele comunităţii, motiv pentru care campania se desfăşoară sub sloganul „Fii schimbarea pe care o aştepţi de la ceilalţi!”.

Voluntarii ARCEN vor demara campania, luni, 23 august, din zona Pieţei Universităţii, unde va fi împărţit trecătorilor manifestul campaniei, scrie şi Agerpres.

În fiecare luni, în perioada 23 august – 13 septembrie, începând cu ora 20,00, va avea loc lectura stradală şi o dezbatere de idei pe esplanada din faţa TNB, textele lecturate fiind alese de voluntarii ARCEN.

Între 24 şi 26 august, vor fi trimise scrisori deschise preşedintelui României, Guvernului, Camerei Deputaţilor, Senatului, tuturor partidelor parlamentare, Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale, Ligii Naţionale a Studenţilor şi Institutului Cultural Român.

De asemenea, ARCEN va organiza în universităţile din Bucureşti şi din ţară conferinţe cu teme de interes public, dar şi legate de arte, cultură şi civilizaţie susţinute de personalităţi ale culturii româneşti, dar şi de studenţi care vor putea fi încurajaţi să-şi facă cunoscute opiniile şi ideile.

„România se pregăteşte să moară” vizează implicarea directă a tinerilor în acţiuni, proiecte, evenimente realizate şi gândite în totalitate de tineri, toate având ca scop încurajarea implicării în societate şi în problemele comunităţii.

Campania ARCEN este apolitică, nu este susţinută de niciun partid politic, sindicat sau autoritate a statului, se mai arată în comunicatul de presă.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.