Home Politica Obama le cere democraţilor să nu compare echipa sa cu „Atotputernicul”

Obama le cere democraţilor să nu compare echipa sa cu „Atotputernicul”

by Ioana Popescu

Preşedintele american, Barack Obama, le-a cerut, luni, democraţilor „să se trezească” şi să dea dovadă de realism în ceea ce priveşte anvergura prerogativelor sale, avertizând că activitatea echipei sale nu trebuie comparată cu cea a „Atotputernicului”, potrivit Mediafax.

El a participat, luni seară, la o reuniune electorală la Philadelphia, unde a susţinut un candidat democrat pentru postul de senator la alegerile legislative din 2 noiembrie.

Obama nu s-a adresat republicanilor, care consideră, în general, că aplică reforme prea ample, ci aripii de stânga a Partidului Democrat, care îi reproşează că nu face suficient de mult.

Potrivit lui Obama, aceştia din urmă se plâng că planul de reformare a sistemului de asigurări de sănătate nu este în întregime asigurat din fonduri publice sau că războiul din Afganistan nu s-a încheiat încă, deşi cel din Irak este pe cale de a se termina. „Acelora le spun: băieţi, trebuie să vă treziţi! Nu este vorba despre un exerciţiu de stil”, a spus el, făcând aluzie la dificultatea de a conduce Statele Unite.

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.