Home Politica Cum a ajuns Klaus Iohannis la mâna lui Liviu Dragnea

Cum a ajuns Klaus Iohannis la mâna lui Liviu Dragnea

by George Avram

Președintele Klaus Iohannis este la un pas de a fi la mâna lui Liviu Dragnea în ceea ce privește numirea directorului SIE. Senatul a aprobat luni proiectul de lege care stabileşte că directorul Serviciului de Informaţii Externe (SIE) este numit de Parlament, și nu de CSAT ca până acum, la propunerea preşedintelu României.  Legea urmează să fie trimisă la promulgare.

„Un amendament pe care l-am formulat și care, în esenţă, spune că procedura este similară directorului Serviciului Român de Informaţii, în sensul în care Serviciul de Informaţii Externe este condus de un director cu rang de ministru, numit de Camera Deputaţior şi Senatului, în şedinţă comună, la propunerea preşedintelui României. Cu aceste modificări, practic, a fost de acord toată lumea, am întrunit unanimitate atât în Comisia de control a activităţii SIE, cât şi în Comisia de Apărare şi Siguranţă Naţională din Senat. Este o propunere care nu implică niciun fel de diferenţe politice sau doctrinare şi este în buna funcţionare atât a Parlamentului, în ceea ce priveşte controlul civil asupra serviciilor de informaţii, cât şi în ceea ce priveşte conducerea operativă şi executivă a Serviciului de Informaţii Externe”, a spus senatorul PSD Şerban Nicolae.

În prezent, textul Legii 1/1998 prevede că Serviciul de Informaţii Externe este condus de către un director, cu rang de ministru, numit de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, la propunerea preşedintelui, potrivit mediafax.

 

 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.