Home Politica Klaus Iohannis despre „Tinutul secuiesc”: Asa ceva nu se va intampla!

Klaus Iohannis despre „Tinutul secuiesc”: Asa ceva nu se va intampla!

by George Avram

2013_02_23_klaus iohannis 2_rsz

Prezidentiabilul PNL-PDL, Klaus Iohannis,  a comentat luni seara, la Realitatea TV, mai multe subiecte tensionate din politica interna, precum regionalizarea in forma propusa de UDMR si proiectul de la Rosia Montana. Iohannis s-a declarat un „adept al statului national unitar” si a respins ideea de regionalizare pe criterii etnice, garantand ca nu va sustine autonomia „Tinutului secuiesc” daca va castiga alegerile.

„Am fost membru in comisia care s-a ocupat de primul demers de regionalizare. Am spus atunci un lucru si pot sa il repet oricand: Regionalizarea, daca se va face vreodata, poate sa fie doar o regionalizare administrativa. O regionalizare etnica nu se poate face in Romania. Au incercat alte tari, sa ne uitam ce rezultate au avut. Daca regionalizarea se face suprapunand granita regiunilor peste o granita interentica, nu da rezultate (…)  Este o optiune a politicianului Klaus Iohannis, a persoanei Klaus Iohannis, nu cred in regionalizare pe criterii etnice (…) V-am spus ca eu nu sunt adeptul acestei solutii (autonomia Tinutului secuiesc -n.r.). Nu se va intampla”, a precizat Iohannis.

De asemenea, liderul liberal s-a referit si la proiectul de la Rosia Montana, aratand ca, desi aurul de acolo reprezinta un bun al Romaniei care „nu trebuie lasat neexploatat”, se opune oricarei metode de extractie care pune in pericol mediul inconjurator.

„Rosia Montana, dupa parerea mea, este un fel de privatizare esuata. S-a abordat tema gresit, s-a continuat gresit si s-a ajuns unde trebuia sa se ajunga – intr-un impas (…) Rosia Montana este un zacamant de aur, deci un bun al Romaniei, o resursa importanta, pe care o avem. E pacat sa o lasam acolo neexploatata. Dar avem o solutie tehnologica care duce la o problema majora pentru mediu – asa ceva e inacceptabil (…) Putina lume stie. Tehnologia propusa la Rosia Montana e folosita si in alta parte, acum o saptamana in Canadaa avut loc un accident ecologic de proportii, lucru care s-ar putea repeta si la Rosia Montana. De asa ceva nu avem nevoie”, a spus presedintele PNL.

You may also like

2 comments

George 12 august 2014 - 15:10

orice activitate umana are impact asupra mediului, nu avem ce face,dar daca tehnologia care s-ar folosi la Rosia Montana se foloseste peste tot in lume,chiar in tari foarte atente cu mediul, de ce noua ne e teama?

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.