Home Lifestyle Sfaturile Alexandrei: Identificarea corectă a nuanței fondului de ten pentru pielea noastră

Sfaturile Alexandrei: Identificarea corectă a nuanței fondului de ten pentru pielea noastră

by Alexandra Vulpe
Stăteam astăzi la o terasa și prin fata mea a trecut un grup de domnișoare, 15/16 ani aprox. Machiate, decent. Mi se pare normal, pentru ca trăim într-o eră în care aceste lucuri iau amploare de la o vârsta mult mai precoce decât atunci când aveam noi vârsta lor. Totuși, am remarcat adesea atât la domnișoare cât si la doamne că nuanța fondului de ten poate nu este cea mai potrivită pentru ele. Și lăsând la o parte ceea ce eu am remarcat, chiar multe femei mi-au spus ca le este greu sa găsească nuanta potrivită a fondului de ten.
Pot spune ca acest subiect este unul destul de sensibil. Nu este ușor sa îți găsești nuanta exactă a fondului de ten, cu atat mai mult atunci când nu îl încerci si comanzi de pe internet. Ca make-up artist recunosc ca o perioada lunga la începutul carierei, mi-a fost greu sa identific din prima nuanta buna pentru clientele mele, însă nu îmi era rusine sa testez produsele pana îl găseam pe cel potrivit.
Acest lucru va sfătuiesc si pe voi. Testați produsele înainte de a le achiziționa. Unul, doua, șapte, nu contează câte nuanțe testați pana o găsiți pe ceea care se îmbina perfect cu nuanta pieli voastre. Nu va sfătuiesc sa comandați de pe internet produse pe care nu le-ați încercat niciodată, pentru ca sunt șanse mari sa greșiti nuanta. Comandam pe de internet doar produsele pe care le știm bine si știm ca ne sunt potrivite. In cazul in care găsiți prețuri mai accesibile pe internet fata de magazine, va recomand sa faceți o plimbare pana la magazin, testați produsul, ii vedeți textura si apoi îl puteți achiziționa de pe internet.
Cum ne putem identifica nuanta buna pentru pielea noastre? Știm ca exista subton si ton al pieli.

•Ce este tonul pieli ?

Este intensitatea culorii exacte a pieli noastre. Adică, tonul pieli poate fii: deschis (Light Ivory, Porcelain, Sand, Pale Peach); închis (Orange-Brown, Red-Brown, Walnut, Almond, Blue-Black, Ebony, Dark Chocolate) sau mediu (Yellow,Golden Beige, Golden Sand, Natural,Red-Olive si Yellow-Green)

•Ce este subtonul pieli?

Este culoarea din interior ce reflecta la suprafata. El poate fii: rece (tonuri de roz/rosu si albastrui), este tenul care de obicei se arde repede la soare; cald (tonuri de galben, orange si auriu), este tenul care se bronzează ușor și netru (ambele tonuri prezente, roz si galben dar si verde).
Sa ținem cont ca pielea deschisa ca si tonalitate, într-adevăr, are in general un subton rece, rozaliu,albastrui, dar poate avea si subton cald (vezi rasa galbena). La fel si pielea inchisa care are in mod frecvent un subton cald, galben, piersiciu sau rosu,  dar poate avea si un subton rece, albastrui sau masliniu, atunci cand este foarte inchisa.
Bineînțeles, tonalitatea pielii se poate schimba in functie de factori externi cum ar fi, expunerea solara, tocmai de aceea unele persoane sunt mai deschise ca ten in lunile de toamna-iarna si mai inchise in lunile de primavara-vara.
Trebuie sa ținem cont de schimbările de vreme și sa adaptam nuanta fondului de ten in funcție de acestea. Și subtonul pieli poate suferi modificari in timp de factori cum ar fii îmbătrânirea pieli, modul de viața pe care îl avem, starea de sănătate, dieta pe care o avem și prezenta carotenului in dieta noastră și așa mai departe. De aceea, dacă am găsit o nuanta potrivită pentru noi acum, s-ar putea ca peste ceva timp (luni/ani) sa nu mai fie aceasi și sa sufere modificări.
Nu este foarte complicat atunci cand identificam tonul pieli.
Vedem repede dacă pielea noastră este deschisă sau închisă ori poate cu o nuanta normala, medie. Însă problema des întâlnită este la alegerea subtonului. Va recomand, dacă va este greu sa identificați ce tip de subton aveți, sa mergeți in magazinele ce comercializează o gama larga de fonduri de ten, in general cele profesionale precum MAC, Make-up for ever, etc, unde au un paletar mai vast de nuanțe pentru produse. Acolo puteți aplica mai multe tipuri de subtonuri, iar cea care se pierde cel mai bine și devine aprope invizibila pe piele este nuanta potrivită.
Nu va îndemn sa testați produsul pe încheietura mâini, acolo avem cea mai deschisă piele de pe corp, fiind zona cea mai rar expusă la soare. Pe noi ne interesează ca nuanta fondului de ten sa se potrivească cu gâtul si decolteul nostru. Așadar, puteți testa fie direct pe ten, fie pe o zona mai mică ca mandibulă sau gât. Evitați sa va orientați după culoarea venelor, pentru ca mai era acest pont apărut. Dupa părerea mea, nu este o procedura sigura de identificare a fondului de ten corect, de multe ori puteti da greși cu aceasta opțiune.
Cel maj sigur mod in identificarea corecta a nuanței fondului de ten este sa citiți ce semnifica tonul si subtonul pieli, sa va încadrați orientativ intr-o zona din care credeti ca faceți parte si apoi sa mergeți sa testați cât mai multe produse in magazin. Bineînțeles, exista si varianta de a cere ajutor unui profesionist.
NR. Alexxandra este make-up artist de 6 ani, este pasionată să fie în pas cu trendurile și să scrie despre orice idee, pe care o întâlnește. 

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.