Home Actualitate Radu Hossu, din tranșeele războiului: Fizic și moral sunt la limită. Eu am sângele meu pe mâini. Putin are sângele a zeci de mii de ucraineni, georgieni și cetățeni ale altor popoare pe mâini

Radu Hossu, din tranșeele războiului: Fizic și moral sunt la limită. Eu am sângele meu pe mâini. Putin are sângele a zeci de mii de ucraineni, georgieni și cetățeni ale altor popoare pe mâini

Radu Hossu, din tranșeele războiului: Fizic și moral sunt la limită. Eu am sângele meu pe mâini. Putin are sângele a zeci de mii de ucraineni, georgieni și cetățeni ale altor popoare pe mâini

by Oana Stănciulescu

Radu Hossu, jurnalist, activist, cunoscut opiniei publice mai mult după izbucnirea războiului din Ucraina, în primul rând prin campaniile pe care le-a organizat pentru strângerea de fonduri, dar și pentru faptul că a mers personal să ducă toate ajutoarele din România, scrie pe Facebook că a ajuns la limita fizică și morală. Radu Hossu a văzut cu ochii lui multe dintre nenorocirile lăsate în urmă de armata rusă, a fost în tranșee, știe ce se întâmplă cu adevărat pe front.

„Lui Vladimir Putin i-a fost emis oficial mandat de arestare de către Curtea Penală Internațională.

Sângele de pe mâinile mele este după un incident întâmplat ieri (doar am avut ghinion, nimic foarte grav), când am făcut peste 1000 de km pentru a exporta prin două vame diferite (așa a trebuit, pentru a le înlesni transportul uneia și exportul alteia). Mașinile au ajuns la destinație cu bine. Însă m-am hotărât și voi face o pauză.

O pauză chiar dacă trebuia mâine să mă duc să aduc 3 ambulanțe din Germania achiziționate deja din donațiile voastre.

Fizic și moral sunt la limită. Mai e o săptămână (până pe 24 martie) din campania „Salvări pentru Ucraina” și am nevoie de ajutorul vostru în continuare pentru a putea achiziționa și dona cât mai multe.

Mai multe ambulanțe, mai multe vieți salvate. Așa o gândesc.

Eu am sângele meu pe mâini. Putin are sângele a zeci de mii de ucraineni, georgieni și cetățeni ale altor popoare pe mâini. Sper să ajungă să fie judecat.

Pentru asta, Ucraina trebuie să învingă, pentru a genera o luptă de putere de internă în rusia și el să fie scos de la putere. E singura șansă pentru a plăti în Justiția internațională pentru faptele sale.

Bakhmutul încă rezistă! Voi reveni!

Slava Ukraini!”, scrie Radu Hossu pe pagina sa de socializare.

 

Postările lui Radu Hossu sunt căutate în fiecare dimieanță pentru rezumatul pe care îl oferă în fiecare zi cititorilor săi despre războiul pe care Rusia îl duce cu o țară liberă, care are dreptul să-și decidă propriul destin, fără acord de la Moscov.

„După cum am demonstrat în aceste zile, rezumatele și ideile mele legate de ceea ce se întâmplă în Ucraina și războiul informațional în care ne aflăm nu au legătură cu partizanatul meu asumat. Voi continua să scriu rezumatele și ceea ce se întâmplă cu războiul informațional se la noi atâta timp cât războiul va fi de actualitate și cât timp ceea ce scriu va fi de interes pentru voi, cei care mă urmăriți”, spune Radu Hossu.

Foto – Facebook Radu Hossu

You may also like

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cele mai recente

Actualitate

Economie

Stiinta

@2023 – Expres Magazin. Toate drepturile, rezervate.