Capsunile se numara printre cele mai iubite si sanatoase fructe ale sezonului. Nu doar ca sunt delicioase, dar le putem include la loc de cinste intr-un top 20 al fructelor cu o puternica capacitate antioxidanta.
O ceasca de capsuni contine 21% din doza zilnica recomandata de mangan.
Antioxidantii si fitochimicalele prezente in compozitia capsunilor favorizeaza scaderea inflamatiei din corp si ajuta la lupta impotriva anumitor afectiuni inflamatorii precum osteoatrita, astm, ateroscleroza. Conform unui studiu efectuat de Scoala Harvard a Sanatatii Publice, femeile care au consumat 16 sau mai multe capsuni pe saptamana prezinta un risc mai scazut cu 14% de a avea nivelul crescut de proteina C reactiva, un indicator al inflamatiei din organism.
Capsunile contin si fibre, benefice in mentinerea unui sistem digestiv sanatos si in prevenirea constipatiei. O portie de capsuni contin 2 grame de fibre. De asemenea, deoarece fibrele continute de capsuni incetinesc absorbtia de zaharuri din sange, sunt indicate a fi consumate cu moderatie si in cazul diabetului de tip 2.
Consumul de capsuni poate scadea riscul aparitiei bolilor degenerative. Deoarece contin acid folic din abundenta (la populatia in varsta o cantitate insuficienta de acid folic poate contribui la aparitia aterosclerozei, a bolilor vasculare sau poate chiar favoriza declinul functiei cognitive), capsunile sunt recomandate pentru a va reface rezervele de acid folic din organism.
Capsunile contin potasiu, vitamina K si magneziu, esentiale pentru mentinerea sanatatii oaselor.
Sursa- garbo.ro