Decizia lui Victor Ponta de a-şi muta biroul la MApN a ajuns în presa internaţională, devenind subiect de glume în tabloide şi atrăgând avertismente din partea ziarelor quality.

„Băsescu şi Ponta şi-au făcut un obicei din a se acuza unul pe altul de corupţie, iar antipatia foarte publică dintre ei poate să mânjească şi mai tare imaginea unei ţări considerate deja una dintre cele mai corupte din Europa”, notează cotidianul „The Telegraph”, scrie adevarul.

„Victor Ponta şi-a făcut bagajele, şi-a eliberat pupitrul şi s-a instalat într-un birou al ministerului apărării în efortul de a scăpa de pretinsele interceptări ordonate de Traian Băsescu”, scriu jurnaliştii britanici de la „The Telegraf”.
Aceeaşi informaţie a apărut şi în tabloidul „Daily Mail”, însă într-o cheie diferită. Ziariştii fac un joc de cuvinte şi ironizează situaţia încă din titlu: „Stop bugging me!”, care poate fi tradus ca „Încetează să mă mai enervezi” şi „Încetează să-mi mai interceptezi convorbirile”.
„Preşedintele şi premierul s-au acuzat în trecut de corupţie şi au o antipatie unul faţă de celălalt”, scriu ziariştii celui mai politicos popor din lume. „Recent, Ponta l-a descris pe Băsescu drept un comunist corupt, care va sfârşi în puşcărie”, continuă aceştia.
Trecând peste glumele de la începutul articolului, jurnaliştii „The Telegraph” adoptă un ton mult mai grav. „Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta şi-au făcut un obicei din a se acuza unul pe altul de corupţie, iar antipatia foarte publică dintre ei poate foarte bine să mânjească şi mai tare imaginea unei ţări considerate deja una dintre cele mai corupte din Europa”, scriu aceştia.
„Mişcarea lui Ponta vine după ce s-a aflat că un pretins apel dat de la el din birou a fost invocat într-o anchetă de corupţie în care este implicat un coleg din partidul său. Premierul a susţinut că imvestigaţia este o înscenare orchestrată de rivalii săi politici”, continuă „The Telegraph”, potrivit adevarul.
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.